Obavijesti

News

Komentari 37

Otac djevojčice koji je nasrnuo na učitelja može dobiti od pet mjeseci do osam godina zatvora

Otac djevojčice koji je nasrnuo na učitelja može dobiti od pet mjeseci do osam godina zatvora
3

Muškarac (48) koji je tijekom nastave u OŠ Majstora Radovana u Trogiru napao učitelja, kazneno je prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi. Gradonačelnik Trogira, Ante Bilić osudio je napad u obrazovnoj ustanovi

VIDEO

Otac djevojčice koji je u srijedu ušetao u Osnovnu školu Majstora Radovana u Trogiru kako bi se obračunao s učiteljem predan je pritvorskom nadzorniku. Naime, 48-godišnjak se tereti za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi po osnovanoj sumnji da je uporabom sile spriječio djelatnika u obavljanju službenih radnji, ometao odvijanje nastave i provedbe kućnog reda. Prema kaznenom zakonu, muškarac može dobiti kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina, a ako je službenoj osobi nanešena tjelesna ozljeda može biti kažnjen od jedne do osam godina zatvora.

Razlog napada je podsjetimo, potpuno neshvatljiv – učitelj je učenici na nastavi oduzeo mobitel o čemu je ona izvijestila oca koji je došao na sat tražiti da joj se mobitel vrati. Učitelj je to odbio nakon čega je bijesni otac uzeo njegov mobitel, a potom nasrnuo na njega. Cijela dramatična scena odigrala se pred šokiranim sedmašima. U školu je ubrzo stigla policija koja je muškarca privela. Učitelj je zatražio liječničku pomoć.

Ravnateljica trogirske škole za 24sata: 'Roditelj je ušao u učionicu i nasrnuo na profesora'
Ravnateljica trogirske škole za 24sata: 'Roditelj je ušao u učionicu i nasrnuo na profesora'

Napad je osudio i gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

- Škole moraju biti mjesto sigurnosti i normalnih radnih uvjeta za prosvjetne djelatnike i za učenike. Problemi, ako ih i ima, se ne rješavaju na ovaj način, fizičkim nasrtajima i to ispred djece koju se traumatizira i demonstrira im se najgori mogući primjer ponašanja u konfliktnoj situaciji. Apeliram na roditelje i cijelo društvo da se odgovorno i civilizirano odnosimo prema školi kao instituciji, prema djelatnicima koji u ionako nezahvalnim uvjetima pripremaju našu djecu za život i da djeci jasno usadimo što je prihvatljivo ponašanje, a što je za svaku osudu. Profesoru želim brz oporavak u svakom smislu – naveo je Bilić.

Trogir: Osnovna škola u kojoj je jutros napadnut profesor

Ravnateljica škole Zorana Bakula apelirala je da se nešto poduzme kako bi se u školama zaštitili i djelatnici i učenici jer ovo nije izdvojen incident.

- U školu može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kad se nešto dogodi. Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove – kazala nam je ravnateljica Bakula.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.