To je to što me zanima!

Otac ubijene Ivane Hodak: Hoću naručitelja ubojstva!

Zvonimir Hodak zadovoljan je presudom Mladenu Šlogaru, ali nikad nije prihvatio da je motiv osveta i više puta je rekao da je to znastvena fantastika
Vidi originalni članak

Odvjetnik Zvonimir Hodak u petak nije došao na objavu presude Šlogaru, čovjeku optuženom za ubojstvo njegove kćeri jedinice. U sudnici u kojoj je na optuženičkoj klupi sjedio čovjek kojeg je znao s teniskih terena pojavio se samo jednom, kad je svoj potresni iskaz davala njegova supruga Ljerka Mintas Hodak. Ona je, držeći Ivanu na rukama, s kćeri provela zadnje trenutke njezina života. Iako je od jutra, otkad je saznala da će presuditi zaprešićkom beskućniku, bila u iznimno teškom stanju, odlučila je doći na sud. Ulazeći u sudnicu s prijateljicama svoje kćeri i Ljubom Pavasovićem Viskovićem, s kojim je Ivana bila u vezi, nije se prestajala tresti. Dok je sudac čitao presudu, Pavasović Visković tiho je jecao pognute glave. Suze u očima nije mogla sakriti ni Ivanina majka. Nakon izlaska iz sudnice Pavasović ju je, držeći za ruku, brzo izveo iz zgrade suda. Za razgovor s novinarima nije imala snage. Zvonimir Hodak, Ivanin otac i iskusni zagrebački odvjetnik, rekao je za Nacional kako je teško komentirati nepravomoćnu presudu, no dodao je da je zadovoljan. On nikad nije prihvatio stav tužiteljstva kako je Žila ubio Ivanu iz osvete. Nekoliko je puta rekao kako je to znanstvena fantastika.
- Nadam se da će Šlogar sad razmisliti o svemu i napokon reći tko stoji iza ubojstva te tko ga je angažirao ako je izvršilac - rekao je skeptično Zvonimir Hodak, koji se nada da će presuda od 30 godina potaknuti Šlogara da kaže sve što do sada nije htio.

CIJELA PRIČA O UBOJSTVU OD POČETKA JE PUNA RUPA
Iako je Mladen Šlogar Žila priznao da je ubio Ivanu Hodak, malo tko vjeruje u njegovu priču punu “rupa”. Tijekom cijelog suđenja bio je nezainteresiran za zbivanja u sudnici, kao da se sudilo nekom drugom, a ne njemu. Prvog dana suđenja Žila je na pitanje suca osjeća li se krivim za ubojstvo rekao: “Časni sude, u dvojbi sam!”. Ubojstvo nije priznao, ali ni negirao.
Mnoge činjenice u Šlogarovoj priči pobuđuju sumnju da je on ubojica. I proturječni iskazi vještaka različite struke pobuđuju sumnju da je ubio djevojku:
- motiv zbog višegodišnje osvete njezinu ocu je neuvjerljiv;
- Ivanu nije mogao prepoznati jer ju je vidio kad je imala 14 god.
- tvrdio je da je pratio Ivanu do ulaza, svjedoci su to pobili;
- Šlogara na mjestu zločina nitko nije vidio i ne postoje dokazi da je bio na mjestu zločina;
- na snimcima nadzornih kamera nije ga moguće prepoznati;
- na odjeći koju je imao na sebi tijekom ubojstva nije pronađeno dovoljno tragova kako bi ga povezali sa zločinom;
- nepotpuni DNK na grickalici koja je ispala Šlogaru;
- na čahurama na mjestu ubojstva nema Šlogarova DNK
- tri različite priče o tome kako je 'dobio' pištolj
- pištolj je policija tražila od 2006., dvojbeno je zašto ga nisu ranije našli jer je vlasnica znala kod koga se nalazi
- rekao je da je pobjegao kroz nepostojeći stražnji izlaz
- prodavačice su pobile tvrdnju da je kupovao šampon
- nije mogao na poligraf, jer je mogao čitati o zločinu

POLICAJCI SU BILI 'ZBUNJENI'

Policajci nisu znali objasniti sucu zašto nisu dali na vještačenje Šlogarovu torbu i vreću koju su pronašli u sjeniku, gdje se beskućnik navodno skrivao.

ŠLOGAR UBIO I NEROĐENO IVANINO DIJETE

Ubijena je Ivana, ubijeno je dijete koje je nosila, rekao je Zvonimir Hodak u potresnom svjedočanstvu na sudu. Obdukcijski nalaz potvrdio je trudnoću, iako Ivana vjerojatno nije ni znala da je trudna.


Idi na 24sata

Komentari 39

  • džag 12.03.2010.

    treba pitati u hdz-u tko je naručitelj ipak su oni političko krilo mafije u hrvata

  • razumni...not 12.03.2010.

    ja vas ne kuzim koji govorite fala bogu da je dobio 30 da je trebo i vise godina dobit,dok imamo ljude s vasim razmisljanjem mi smo daleko od europe,a i oybiljno sam zabrinut za vasu inteligenciju,covijek je zaspo na sudu kako je ona moguce da pukne 2 profesionalna hitca u glavu???

  • sudacx 12.03.2010.

    svi znaju da šlogar nije ubio...ali...zna netko tko je...

Komentiraj...
Vidi sve komentare