To je to što me zanima!

Otkazano pripremno ročište: Sabo je bio na infuziji u bolnici

Vukovarskog gradonačelnika USKOK tereti za pokušaj podmićivanja i vrbovanje Marije Budimir i Radivoja Đurića za prelazak u SDP. Trebao se izjasniti o optužnici
Vidi originalni članak

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nije došao u četvrtak na pripremno ročište na osječki Županijski sud na kojem se trebao izjasniti o optužnici na 14 stranica kojom ga Uskok tereti pokušaj podmićivanja i vrbovanje Marije Budimir i Radivoja Đurića za prelazak u SDP.

- Upravo sam u vukovarskoj bolnici na infuziji. Nažalost, zbog zdravstvenih problema koje imam i zbog čega sam nedavno operirao kičmu jednostavno nisam u mogućnosti pristupiti suđenju, rekao je Sabo u telefonskom razgovoru.

Prema vlastitom priznanju, zbog uklještenja živca na petom kralješku, prijetila mu je potpuna paraliza te nije mogao više odgađati operativni zahvat. Do potpunog oporavka prisiljen je dnevno dva puta odlaziti u bolnicu na infuziju.

U optužnici koju je sastavio Uskok navodi se da je Sabo vijećnici HDZ-a Mariji Budimir ponudio je mjesto u Nadzornom odboru Borova i 2.000 kuna mjesečne naknade, kao i funkciju predsjednice Komisije za europske integracije u Vukovaru, čime bi na dnevnicama i putnim nalozima dobivala 10.000, 20.000 ili 50.000 kuna.

U istrazi je ispitano desetak svjedoka, a nakon novog pripremnog ročišta, koje je sudac Zvonko Vrban najavio za 21. ožujak, očekuje se da će taj broj i narasti.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • ćazim_1 06.03.2014.

    Najprije je davao infuzije, a sad ih prima.

  • samo pošteno_1 06.03.2014.

    svi se razbole kad treba sjesti na optuženičku klupu,hm čudno!!

  • ZdravkoNemet 06.03.2014.

    Vidi ,vidi kad treba na sudu odgovarati za svoja (ne)djela odmah je teško bolestan - strpaj ga u pržun pa da vidiš kako će naglo ozdraviti :

Komentiraj...
Vidi sve komentare