To je to što me zanima!

Otkrili dva tajna računa na koje je Ivo spremio 10-ak mil. kuna?

Nije poznato koje su dvije zemlje u kojima bivši premijer Ivo Sanader ima tajne račune. Na njima je 10-ak milijuna kn u eurima koje je nelegalno oprao u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Interpol je pronašao dva tajna računa na kojima je Ivo Sanader sakrio 10-ak milijuna kuna u eurima, piše HRT pozivajući se na visoki izvor iz hrvatskog istražiteljskog tima. Novac je ilegalno 'oprao' u Hrvatskoj. Računi nisu u našoj zemlji. Zbog istrage nema službenih detalja o koje dvije zemlje se radi.  

Jutarnji list, koji se poziva na informacije iz austrijske policije, tvrdi da jedan račun pripada Ivi Sanaderu, a drugi je na ime njegovog oca. Na tom računu je navodno milijun eura. USKOK navodno provjerava imovinu 14 članova Sanaderove obitelji u inozemstvu. Čak tri zagrebačka galerista potvrdila su kako je Ivo Sanader kupovao umjetnine kod njih. Ponekad je bio u društvu Mladena Barišića, Bože Biškupića i Luke Bebića.

Sanader nije dobio plaću od Columbije?

Ivo Sanader je naveo u svojoj imovinskoj kartici da je dobio 25.000 dolara za godinu dana na Harrimanovu institutu Sveučilišta Columbia u New Yorku. No kako piše Večernji list, Sanader je lagao jer od Columbije nije dobio ništa. Do te je informacije došao Goran Filić, Hrvat koji je prije nekoliko godina magistrirao na školi za međunarodne odnose Sveučilišta Columbia. On je, kao bivši student, nekoliko puta pisao vodstvu svog bivšeg sveučilišta jer je htio znati zašto je ugledno sveučilište primilo bivšeg premijera čije se ime spominje u raznim aferama. Dobio je odgovor, i to od dekana, u kojem su mu napisali da su sa Sanaderom dogovorili honorar od nula kuna. 

Kazne za laganje u imovinskoj kartici do 20.000 kuna

Za laganje u imovinskoj kartici kazne su do 20.000 kuna, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa postupak pokreće kada dobije pritužbu, ali to može napraviti i na temelju pisanja u medijima. 

Idi na 24sata

Komentari 142

  • drug Tito_1 18.12.2010.

    pa da ovo sve uzmu što je pokrao proračun bi bio pun do 2030godine

  • 2xzzz 18.12.2010.

    Auuu, koliko je samo broševa mogla kupit JACA sa tim novcima.

  • konjina 18.12.2010.

    hrvati i hrvatice guske u magli dignite se iz magle i krenite spašavati svoju zemlju to možete napraviti i iz svoje sobe izvadite sav novac iz banke ako ga imate i prestanite plaćati sve kredite račune itd pa da vidim bandu kradljivu kako će bježati iz zemlje a oni hrabriji batine u ruke i ispratimo ih kako dolikuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare