Obavijesti

News

Komentari 142

Otkrili dva tajna računa na koje je Ivo spremio 10-ak mil. kuna?

Otkrili dva tajna računa na koje je Ivo spremio 10-ak mil. kuna?
1

Nije poznato koje su dvije zemlje u kojima bivši premijer Ivo Sanader ima tajne račune. Na njima je 10-ak milijuna kn u eurima koje je nelegalno oprao u Hrvatskoj

VIDEO

Interpol je pronašao dva tajna računa na kojima je Ivo Sanader sakrio 10-ak milijuna kuna u eurima, piše HRT pozivajući se na visoki izvor iz hrvatskog istražiteljskog tima. Novac je ilegalno 'oprao' u Hrvatskoj. Računi nisu u našoj zemlji. Zbog istrage nema službenih detalja o koje dvije zemlje se radi.  

Jutarnji list, koji se poziva na informacije iz austrijske policije, tvrdi da jedan račun pripada Ivi Sanaderu, a drugi je na ime njegovog oca. Na tom računu je navodno milijun eura. USKOK navodno provjerava imovinu 14 članova Sanaderove obitelji u inozemstvu. Čak tri zagrebačka galerista potvrdila su kako je Ivo Sanader kupovao umjetnine kod njih. Ponekad je bio u društvu Mladena Barišića, Bože Biškupića i Luke Bebića.

Sanader nije dobio plaću od Columbije?

Ivo Sanader je naveo u svojoj imovinskoj kartici da je dobio 25.000 dolara za godinu dana na Harrimanovu institutu Sveučilišta Columbia u New Yorku. No kako piše Večernji list, Sanader je lagao jer od Columbije nije dobio ništa. Do te je informacije došao Goran Filić, Hrvat koji je prije nekoliko godina magistrirao na školi za međunarodne odnose Sveučilišta Columbia. On je, kao bivši student, nekoliko puta pisao vodstvu svog bivšeg sveučilišta jer je htio znati zašto je ugledno sveučilište primilo bivšeg premijera čije se ime spominje u raznim aferama. Dobio je odgovor, i to od dekana, u kojem su mu napisali da su sa Sanaderom dogovorili honorar od nula kuna. 

Kazne za laganje u imovinskoj kartici do 20.000 kuna

Za laganje u imovinskoj kartici kazne su do 20.000 kuna, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa postupak pokreće kada dobije pritužbu, ali to može napraviti i na temelju pisanja u medijima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa