To je to što me zanima!

Otkrili je roditelji: Aktivistica godinama lagala da je crnkinja

Rachel Dolezal, predsjednicu ogranka udruženja za promicanje prava obojenih, raskrinkali su roditelji. Ocu nije jasno zašto se ona želi predstavljati kao crnkinja
Vidi originalni članak

Ona je naša kći, a moja žena i ja imamo europske korijene. Zbunjuje nas i rastužuje ponašanje naše kćeri, rekao je Larry Dolezal, otac Rachel Dolezal poznate aktivistice i borca za ljudska prava, piše Daily Mail. Ona je predsjednica NAACP-a (Nacionalnog udruženja za promicanje položaja obojenih) u američkom Spokaneu i profesorica Afrikane na sveučilištu Eastern Washington.

- Tijekom posljednjih 20 godina asimilirala se u afro-američku zajednicu kroz borbu za jednakost pa je možda to dio odgovora – rekao je otac. Ponašanje njegove kćeri šokiralo i rastužilo pogotovo što je Rachel kao svog oca predstavila potpuno drugog muškarca koji je Afroamerikanac, a s njima je prekinula sve veze jer ne želi da se dozna da su bijelci.

Facebook

U njezinoj biografiji piše da je ljubav prema borbi za građanska prava stekla u Mississippiju gdje se zalagala za jednaka prava te da je tijekom života bila žrtva čak osam napada motiviranih rasnom mržnjom.

U intervjuima često spominje i svoje "crne sinove", a najstariji je Iziah.

No njezin otac tvrdi da je Iziah zapravo njezin posvojeni brat. Naime, prije pet godina, kad je Iziah imao 16, pristao je živjeti s Rachel koja je tako postala njegova skrbnica, ali i Larry i njegova supruga Ruthanne ostali su zakonski roditelji Iziaha.

Facebook

U svemu ovom je jedino podržava Cedric Bradley, kolega iz NAACP-a. On kaže da ga njezina rasa ne zanima jer da je ona veliki borac za prava manjima

 - Svejedno mi je što je. Ne radi se o tome jeste li crni ili bijeli već o tome što možete učiniti za zajednicu - kazao je Bradley

Rachel tvrdi da je Larry Dolezal zapravo njezin očuh, a njezina majka Ruthanne kaže da svi znaju da joj je Larry otac kao i da je njena kći napričala o svom životu mnogo laži.

Facebook

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Marril96 29.06.2015.

    Istina je da ima malo tamniju kožu i kovrčavu kosu, kao što mnoge crnkinje i mulatkinje imaju svjetliju boju kože (npr. Troian Bellisario), ali ovoj se bar po crtama lica se vidi da nije afroamerikanka, a bome ni mulatkinja. Kako je moguće da nitko nije primijetio? Pohvalno je što se zalaže za ljudska prava, ali gluma joj zaista nije bila potrebna.

  • 12.06.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • goblini 12.06.2015.

    jel ja ne vidim dobro ili ta zenska nema nista ama bas nista crnacko na sebi

Komentiraj...
Vidi sve komentare