To je to što me zanima!

Otkrili uzrok misteriozne bolesti koja ubija pacijente u Argentini

Prvih šest pacijenata simptome dobilo između 18. i 23. kolovoza. Bili su u teškom stanju s obostranom upalom pluća, slično kao kod Covida. Svi su bili povezani s jednom privatnom klinikom na sjeveru zemlje
Vidi originalni članak

U tjedan dan troje je u Argentini preminulo od vrste upale pluća nepoznatog podrijetla, a ukupno je četvero mrtvih. Svi smrtni slučajevi povezani su s jednom privatnom klinikom na sjeverozapadu u pokrajini Tucuman.

SVE POČELO U JEDNOJ KLINICI Misteriozna bolest pluća ubija ljude u Argentini: 'Ne širi se s čovjeka na čovjeka kao Covid'

Prvih šest pacijenata simptome dobilo između 18. i 23. kolovoza. Bili su u teškom stanju s obostranom upalom pluća, slično kao kod Covida.

Od ponedjeljka su od misteriozne bolesti pluća umrla dva zaposlenika klinike i pacijent. Iako je objavljeno da su nakon primarnih testova zaključili da se ne radi o Covidu, gripi, legioneli niti hantavirusu, naknadni testovi pokazali su da je uzročnik ipak legionela.

Ministarstvo zdravstva Argentine obavijestilo je o tome Panameričku zdravstvenu organizaciju (PAHO).

Ukupno su identificirali 11 slučajeva, četvero je umrlo. Najčešći oblik prijenosa je udisanje kontaminiranih aerosola. Do infekcije može doći i zbog kontaminirane vode. Liječi se antibiotikom.

Stručnjaci su izuzeli i uzorke vode i klima uređaja u klinici gdje su se zasad jedino pojavili ovi slučajevi.
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 04.09.2022.

    Ali to nije sve...

  • axl44 04.09.2022.

    Da pogodim, bolest se širi po svijetu i trebalo bi se cijepit s 50 doza novoizrađenog cjepiva? 🤣🤣🤣🤣

  • srni106 04.09.2022.

    Uh hvala vam,ja pomislio opet ce biti pandemija drugi dio

Komentiraj...
Vidi sve komentare