To je to što me zanima!

''Karamarko premijer? To je kao da ja želim biti mister...''

Ministar Gordan Maras, od HDZ-a prozvan zbog putovanja u SAD, otkrio je koliki je trošak puta za njega i suradnike te se obrušio na oporbenu stranku i njihovog šefa
Vidi originalni članak

Nakon napada od strane HDZ-ova saborskog zastupnika Jasena Mesića, ministar Gordan Maras otkrio je koliko je koštao sedmodnevni put u SAD. 

Otkrio je kako su on i dvoje suradnika potrošili 99 tisuća kuna. Avionske karte stajale su 63.622 kune, prijevoz kombijem i ostali prijevoz 3.800 kuna, a smještaj u hotelu više od 31.000 kuna. Posjetili su Washington, Los Angeles, San Francisco i Las Vegas. 

U razgovoru za Dnevnik Nove TV, Maras je izjavio kako je svaki trošak velik ako nema koristi te naveo kako je u SAD-u dogovorio osnivanje prvog Venture Capital fonda vrijednog 150 milijuna kuna te obavio 20-ak sastanaka. 

- To je trošak koji će se tisuću i pol puta više isplatiti Hrvatskoj - tvrdi.

''Građani moraju znati što im se sprema ako HDZ dođe na vlast''

Kazao je i kako je napad od strane HDZ-a pucanj u prazno jer skreću temu s pravih stvari. Istaknuo je kako nema pik na HDZ već ''hrvatski građani moraju znati što im se sprema''.

- To su Karamarko, Šuker, Brkić, Jandroković, Rimac, Kalmeta, mnogi od njih pod ozbiljnim istragama – to su ljudi koji se nude Hrvatskoj da budu nova vlast. Ako o tome neću razgovarati, o čemu ću onda? Još najbolje da su stavili Kirina za šefa marketinga izbornog stožera HDZ-a pa da imamo cijelu priču. On se jako dokazao u Fimi mediji u izvlačenju novca iz državnog proračuna - kaže Maras. 

Kazao je kako Tomislav Karamarko, najnepopularniji političar u Hrvatskoj želi biti premijer. 

- To je kao da ja želim biti mister Hrvatske - zaključio je Maras. 

Upitan smatra li da nova stranka Ive Josipovića stvara problem ljevici, odgovorio je kako se SDP nikoga ne boji. 

- Ne moramo se mi nikoga bojati, mi moramo reći građanima da smo mi alternativa koja Hrvatsku može bolje voditi, nego što to mogu Karamarko i Kalmeta - rekao je Maras. 

HDZ: Marasovo putovanje je bilo turističko

Nakon povratka u Zagreb, ministar nije javnosti predočio račune već se pohvalio sastankom u HBO-u i dogovaranjem snimanja još dvije sezone serije Game of Thrones u Hrvatskoj. 

HDZ tvrdi kako Marasovo putovanje nije bilo službeno nego turističko.

- S obzirom da znamo da navedeni ministar živi u svijetu znanstvene fantastike, pokušali smo ukazati na jedan poseban način da je nužno prikazati troškove svega toga hrvatskoj javnosti. Nije to jedini slučaj i više puta smo upozoravali na netransparentno trošenje sredstava i na potpuno bahato ponašanje vezano uz troškove reprezentacije u ministarstvima - poručio je Jasen Mesić. 

Idi na 24sata

Komentari 218

  • Doroteja2 19.05.2015.

    Cuje se da ce Maras na sluzbeni put u Libiju. Hoce za vladu da iznajmi brodic za izbjeglice jer ce im uskoro trebati. Posto nemaju kompasa vjerovatno ce lutati morem isto tako kako su lutali vodeci Hrvatsku u nikuda. Imali su neki cilj trazeci kosture po ormarima a sada im je cilj samo svoju nemoc i neznanje nekome podmetnuti. Ali Hrvatski ce gradanin i to podnjeti jer ce konacno biti osloboden nekih crvenih zvijezdica i onih koji jos uvijek cuvaju knjizicu SKJ nadajuci da ce im neko produziti clanstvo..

  • Sigmund Freud 17.05.2015.

    E moj Gordane, Karamarko će po svoj prilici biti čak i premijer a ti bogme mister nikada. A j kad si već tu. Što si išao u Ameriku s kim si se sastajao , jesi li šta ugovorio neki posao za Hrvatsku. To ti nama ispričaj a Karamarka pusti nama

  • Sigmund Freud 17.05.2015.

    Ovaj ministar kao i većina ministara ove vlade samo lupetaju po HDZ -u a umjesto da narodu objasne svoje postupke. Ovaj ministar bi mogao objasniti zašto je o trošku poreznih obveznika i ono samoreklamiranje o trošku poreznih obveznika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare