To je to što me zanima!

Otmičar iz Ukrajine postavio je bizarne zahtjeve: Predsjednik podijelio film na Facebooku...

Otmica se smirila kada je predsjednik Zelenskij pristao na svom Facebooku podijeliti "Earthlings", dokumentarni film u u kojem se osuđuje loše postupanje sa životinjama
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij objašnjavao je u srijedu svoju odluku od utorka da pristane na neobičan zahtjev otmičara i objavio dokumentarni film o zlostavljanju životinja.

Zelenskij je u priopćenju opisao pregovore koje je vodio s tim naoružanim muškarcem koji je zatočio 13 osoba u autobusu u Lutsku, na zapadu Ukrajine. 

- Postignut je rezultat: svi su živi - napisao je predsjednik kojem neki predbacuju što je pristao na neobičan zahtjev. 

- Ne borimo se za popularnost, već za živote - napisao je Zelenskij.

Ta otmica se smirila kada je Zelenskij pristao na svojoj  Facebook stranici podijeliti "Earthlings", dokumentarni film iz 2005. godine u kojem tekst govori američki glumac Joaquin Phoenix i u kojem se osuđuje loše postupanje sa životinjama.

Zelenskij je objasnio da je razgovarao s otmičarem (44) Maksimom Krivošem i dogovorio puštanje tri otete osobe nakon što objavi taj video.

Napadač je tijekom razgovora s predsjednikom pustio jednu stariju ženu, jednog mladića i jednu trudnicu.

Tada je pustio ostale taoce i zatim ga je policija uhitila. Nakon sretnog završetka otmice, Zelenskij je izbrisao video sa svog zida. 

Prema podacima ukrajinskih službi sigurnosti (SBU), niti jedna oteta osoba nije ozlijeđena tijekom 12-satne otmice kada je Krivoš prijetio detoniranjem bombe. Prijeti mu do 15 godina zatvora zbog terorističkog nedjela i otmice, precizira SBU.

SBU je objavila u srijedu da je uhitila nekoliko osoba osumnjičenih da su suradnici otmičara, koji je već proveo 10 godina u zatvoru zbog razbojništva, prijevara i ilegalnog posjedovanja oružja.

Neki Ukrajinci kritiziraju Zelenskija zbog popuštanja tom zahtjevu otmičara, a ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov ga je ocijenio "nestabilnim".

Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Ukrajini je pohvalilo ukrajinske vlasti za postupanje u tom incidentu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 23.07.2020.

    I tamo ljudi popucali po šavovima.

  • Filmijada_com 22.07.2020.

    Ove što ga osuđuju pitao bih što bi oni uradili da je njihova rodbina u pitanju, a meni nije jasno jedino zbog čega je video naknadno izbrisao... Zar ima nešto protiv životinja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare