To je to što me zanima!

Otmičari tankera na kojem je Hrvat traže 56,5 mil. kn

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Muškarac kojeg je Al-Jazeera predstavila kao Faraha Abd Jameha tražio je otkupninu od 56,5 milijuna kuna. Na otetom brodu je i jedan Hrvat
Vidi originalni članak

Pregovarači se nalaze na palubi broda. Kad se slože s otkupninom, morat će nam je dostaviti u gotovini do tankera, izjavio je u srijedu Al Jazeeri jedan od pirata Farah Abd Jameh. Dodao je da će mehanički prebrojati novac te da imaju ljude koji su profesionalci za identifikaciju lažnog novca. Somalijski pirati oteli su saudijski supertanker Sirius Star s 25-članom posadom, među kojima je i Hrvat iz Rijeke. Sirus Star dosad je najveći brod koji su pirati oteli u vodama Somalije. Prevozi naftu vrijednu oko 100 milijuna dolara. Američka vojska izvijestila je da neće poslati brodove koje ima u blizini da uništi somalijske pirate. Premijer Somalije Nur Hassan Hussein pozvao je prijevoznike nafte da ne plaćaju otkupninu. Somalijski pirati trenutačno drže 17 brodova i 339 članova posade.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pikovit 19.11.2008.

    FUĆKA SE NAŠIMA ZA TOG ČOVJEKA! a to sta jadnik ide radit da bi prehranio obitelj za 5 tisuća kuna i onda će mu Sranader uzeti božićnicu- ima nas mnogo koji radimo izvan Hrvatske bez obitelji i najdražih! i ko te pita rukaj kad si glup- a ovi pametni ne traže posao nego žive od socijalke!

  • god of war 19.11.2008.

    traže 56.5 mil kn,a na tankeru 100 milja dolara nafte..lol..pa prelite si malo nafte i stvar rješena:))))

  • amer27 19.11.2008.

    Neš\' ti pirata, dodjite malo kod nas u lijepu našu da vam Smranader pokaže kako se ponašaju pravi gusari...

Komentiraj...
Vidi sve komentare