To je to što me zanima!

Otrovali se plinom: Bojler u kući je prije 4 godine bio neispravan

Gradska plinara Zagreb (GPZ) je u siječnju 2017., prilikom zamjene plinomjera i ispitivanja plinske instalacije, plombirala je ventil prije bojlera jer nisu bili ispunjeni preduvjeti za njegov siguran rad, kažu u GPZ-u
Vidi originalni članak

Šestorica radnika iz BiH, koji su se u noći na nedjelju u unajmljenoj kući na zagrebačkom Resniku otrovali ugljičnim monoksidom, i dalje se oporavljaju. Tijelo sedmog, koji je preminuo od trovanja, prevezli su na Zavod za sudsku medicinu.

Kako piše Dnevni Avaz, radi se o Muhamedu Zatagiću (57) iz Lončara kraj Busovače. Nedaleko od njega bio je i njegov sin Aldin, no njega je spasilo što je spavao u susjednoj kući.

Prema policijskoj istrazi, za trovanje je najvjerojatnije kriv neispravan plinski atmosferski bojler. Tijekom ponedjeljka nisu nam mogli dati više informacija jer je istraga i dalje u tijeku te se čekaju rezultati naloženih vještačenja. No kako doznajemo, vlasnik kuće je i ranije imao problema s bojlerom. 

- Gradska plinara Zagreb (GPZ) na navedenoj adresi u siječnju 2017., prilikom zamjene plinomjera i ispitivanja plinske instalacije, plombirala je ventil prije bojlera jer nisu bili ispunjeni preduvjeti za njegov siguran rad - napisali su iz GPZ-a na upit o stanju instalacija. 

STRADALI RADNICI IZ BIH Sedmero otrovanih u Resniku, jedan umro: 'Bojler je servisirao moj prijatelj pa nemam račun'

Njihovi zaposlenici bili su ondje tijekom vikenda na intervenciji mjerenja plinova, no za detalje su nas uputili na policiju. Upravo sad krim istražitelji trebaju utvrditi je li vlasnik kuće promijenio neispravni bojler nakon što mu je instalacija bila zapečaćena ili je skinuo plombu i nastavio s korištenjem. Na tom području dimnjačarsku koncesiju ima Slavko Jambrešić, no nakon što su se na službeni broj obećali javiti vezano za pregled, pozive su kasnije konstantno odbijali. Postavlja se pitanje je li vlasnik dimnjačara uopće puštao u kuću i što je pregled pokazivao.

Inače, od 1. siječnja u Zagrebu se monoksidom otrovalo 10 ljudi, što je već puno gore od 2020., kad se otrovalo njih četiri, a jedan preminuo.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • JusticeLeague 23.03.2021.

    On 7 godina iznajmljuje, trpa novce u džep, a skida plome makar su mu rekli da je neispravno, servis obavlja njegov ''frend'' bez ikakvih kvalifikacija...a kad dođe na sud jer je kriv što je čovjek umro, a drugi teško otrovani, reći će, ''nemojte me u zatvor, nemam novaca, nisam htio''. od 7 godina što iznajmljuje samo toj firmi kuću mogao je 30 puta platiti sevis, novi bojler, itd. Čovjek je ubojica.

  • truckjimy 23.03.2021.

    to je još jedan u nizu "Snašo se" uvoz iz BIH 100%

  • zagorska puntarica opet 23.03.2021.

    Inace je Dubrava poznata po samsvojmajstor plinskim majstorima. Oduvijek. Sami ciste bojlere, umjesto da plate razdvojenje ako je u kuci vise familija, rodje im montiraju kontrolno plinsko brojilo (Plinara to zabranjuje) i ne pustaju djelatnike Plinare u provjeru. Iz prve ruke informacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare