To je to što me zanima!

Djeca su stabilno, a posljedice će se vidjeti tek za par tjedana

Liječnici su prekjučer rekli kako je majka djece bila bolje, dok su muškarca (64) i ženu (56) nakon pregleda pustili na kućnu njegu.
Vidi originalni članak

Djevojčica (11) i njezin brat (5), koji su se otrovali ugljičnim monoksidom na jahti na Hvaru, bolje su, stanje im je stabilno, ali su i dalje oboje životno ugroženi. Rekla nam je to u petak ujutro dr. Tanja Kovačević s Klinike za dječje bolesti KBC-a Split, dodajući da su djeca i dalje priključena na respirator. Kakve će biti posljedice ovakvog teškog trovanja, kaže dr. Kovačević, u ovom je trenutku nemoguće procijeniti. 

- Ugljični monoksid ulazi u krv i na taj način pogađa sve organe u tijelu. Dakle, djeci je cijeli organizam zahvaćen trovanjem, a nakon što više ne budu životno ugroženi, moguće je da će proći i više tjedana prije nego se sa sigurnošću bude moglo reći kolike i kakve će biti posljedice ovog teškog stanja - rekla je dr. Kovačević.

TRAGEDIJA NA HVARU Vlasnik i kapetan broda brane se sa slobode: 'Nismo krivi...'

Liječnici su prekjučer rekli kako je majka djece bila bolje, dok su muškarca (64) i ženu (56) nakon pregleda pustili na kućnu njegu.

MLADI LIJEČNIK Prvi je stigao na jahtu smrti: 'Dvoje djece našao sam u komi'

Podsjetimo, vlasnik i kapetan broda u četvrtak su pušteni kako bi se branili sa slobode s obzirom da nije bilo elemenata za određivanje pritvora. Na brodu Atlantia preminuo je Talijan Eugenio Vinci (57), dok je dvoje djece i još troje odraslih završilo u bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • lynxlynx 17.08.2019.

    Gledajući širu sliku, što da mislimo o ovoj sezoni i kakva će nam biti sljedeća i sve nakon nje? Slovenac u Istri pao sa skutera i utopio se, Austrijanka u Malinskoj se utopila prilikom ronjenja, u Puli priklali Nijemca, na Hvaru se ugušili Talijani. Ako su prve dvije nesreće nesretan splet okolnosti, druge dvije spadaju pod krivični zakonik. A da dalje ne govorim o raznim tučama, bacanjima u more, potkradanjima na svemu i svačemu. Mala zemlja za velike neugodnosti! Ako izvučeš živu glavu.

  • 16.08.2019.

    Dragi čitatelji IZVORNI PROJEKTANT BRODA JE KRIV ZA NESREĆU. Kako? Lijepo. Agregat se nalazio u prednjem dijelu broda i na taj način su plinovi morali dospjeti u kabine broda ako se brod kreće. Svi plinovi iz auspuha na prednjoj strani broda kontaminiraju brod (ulaze u palubni, kabinski prostor) cijelom svojom dužinom pri plovidbi. Da je agregat projektiran (i naravno novi tada stavljen na njegovo mjesto) na zadnjoj strani broda gdje se obično i nalaze brodski snažni motori tada se plinovi agregata ne bi u plovidbi mogli naći u kabinama već iza broda.IZVORNI PROJEKTANT BRODA JE KRIV! Ovi momci su samo zamijenili agregat na mjestu gdje se je prije nalazio stari agregat.

  • nicolenicole 16.08.2019.

    Zasto mi je komentar uklonjen kad sam pitala za ime 23- godisnjeg vlasnika broda?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare