Obavijesti

News

Komentari 216

Vlasnik i kapetan broda brane se sa slobode: 'Nismo krivi...'

Vlasnik i kapetan broda brane se sa slobode: 'Nismo krivi...'
1

Nakon što su uhićeni u srijedu, 23-godišnji vlasnik i 27-godišnji kapetan broda na kojem je umro Talijan, a još ih je petero otrovano, danas su pušteni kako bi se branili sa slobode

VIDEO

U svojoj obrani, piše RTL, vlasnik broda na kojem su se otrovali Talijani, izjavio je kako se ne osjeća krivim. Izrazio je žaljenje te sućut obitelji preminulog 57-godišnjeg Talijana. Njegov je odvjetnik istaknuo kako je i sam pomagao unesrećenima. 

I vlasnik i kapetan broda danas su pušteni kako bi se branili sa slobode s obzirom da nije bilo elemenata za određivanje pritvora. 

Podsjećamo, nesretni je Talijan preminuo, a još ih je petero otrovano ugljikovim monoksidom iz generatora - agregata koji je bio instaliran protivno pravilima struke i to 8. kolovoza ove godine. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Vlasnik i kapetan broda brane se sa slobode: 'Nismo krivi...' 01:08

Djeca stabilnije, ali i dalje životno ugrožena. 

Osim preminulog Talijana, na brodu su bile tri odrasle osobe stare 64, 56  44 godine te dvoje djece stare pet i 12 godina. Djeci se stanje poboljšalo, ali i dalje su životno ugrožena.

- Djeca su danas stabilnije, ali su još na respiratoru. Dok god ih ne skinemo s respiratora, dok ne vidimo da mogu samostalno disati, ona su životno ugrožena", rekla je za RTL prim. doc. dr. sc. Branka Polić, voditeljica Zavoda za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi.

- Oni se nalaze u induciranoj komi i priključeni su na respirator kako bi njihov mozak trebao što manje kisika, da bi se što bolje i što prije oporavio, odnosno kako bi bili što manji metabolički zahtjevi mozga i da se pokuša prirodnim procesom oživjeti moždane stanice. To se ne može postići nikakvim lijekovima, već prirodnim procesima, a za to je najbolje stanje mirovanja mozga - rekao je Slobodnoj Dalmaciji jedan splitski neurolog koji je želio ostati anoniman.

'Tihi ubojica' ugljikov monoksid u SAD-u je ubio 150 nautičara
'Tihi ubojica' ugljikov monoksid u SAD-u je ubio 150 nautičara

DORH: Vlasnik i kapetan suprutno uputama ugradili opasni agregat

U službenom priopćenju objavljenom na stranicama DORH-a navedeno je da je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu proveo ispitivanje kapetana i vlasnika broda zbog sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost života i imovine. 

- Postoji osnovana sumnja da su brodar tj. vlasnik broda te zapovjednik broda zajednički i po prethodnom dogovoru, a protivno Pomorskom zakoniku, ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem, stoji u priopćenju s naglaskom na to da se osnovano sumnja da dvojac nije osigurao sigurno uklanjanje plinova 'lakomisleno smatrajući da time neće izazvati opasnost za život i zdravlje putnika i članova posade.'

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:18
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu