To je to što me zanima!

'Otrovnu vodu piju jer SDP-ova Vlada nije riješila taj problem'

Obustavili su investicije u regionalni vodovod Istok u kojem se nalaze i sporna sela te su preusmjerili radove na krak Sjever na čijem se putu nalaze mjeta koja nisu bila bitno ugrožena...
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej, upozoravajući u petak u Hrvatskom saboru na problem povećane koncentracije arsena u vodi u Komletincima u Slavoniji zbog čega voda nije za piće, prozvao je bivšu vladu Zorana Milanovića, tadašnjeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu i čelnika Hrvatskih voda Ivicu Plišića jer nisu realizirali  projekt regionalnog vodovod. 

- Za rješavanje cjelovitog problema spajanja na Regionalni vodovod potrebna su sredstva koja se moraju pronaći da bi se riješio problem pitke vode kako Komletinaca tako i ostalih mjesta u Slavoniji- upozorio je Culej.

Naglasio je kako je tadašnja Vlada cijeli projekt  izgradnje regionalnog vodovoda obustavila.

- Obustavili su investicije u regionalni vodovod Istok u kojem se nalaze i sporna sela te su preusmjerili radove na krak Sjever na čijem se putu nalaze mjeta koja nisu bila bitno ugrožena po pitanju kakvoće vode- istaknuo je Culej i pozvao predstavnike nadležnih ministarstava i Hrvatskih voda da dođu u Komletince i mještane upoznaju s planovima rješenja njihovog egzistencijalnog problema.

- Mjesto Komletinci poznato je iz vremena Domovinskog rata, obzirom da su njegovi stanovnici na svom kućnom pragu zaustvili velikosrpsku agresiju na Hrvatsku - podsjetio je Culej.

Na pitanje zašto o tom problemu nije upozoravao tada, za vrijeme vlade Zorana Milanovića, Culej kaže kako tada nije znao za ovaj problem. 

- Sigurno bih se javio i govorio puno puta o tome, ali nedavno sam saznao-. rekao je Culej. 

Kako je istaknuo zastupnik Mladen Karlić, do kraja godine će se osigurati 15 milijuna kuna za izgradnju vodovoda najprije za tri najkritičnija mjesta- Privlaku, Otok i Komletince. 
 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • IgorBelegić 25.03.2017.

    evo pogledajte hrvatskih političara u saboru kako rade. oni se prepiru dok narod žeđa gladuje i bez posla I Komletinčani su naravno ogorčeni zbog zagađene vode koje piju i kupaju se i VELIKI KRIVAC JE VINKOVAČKI VODOVOD I KORUMPIRANI POLITIČARI ISTO I ZA BRANU KOJU SU RAZNJELI PA PREPLAVILI SVA SELA U ISTOČNOJ SLAVONIJI..

  • kicky123456 20.03.2017.

    jel to karamarko vodi HDZ ili?

  • mariocalabrese 19.03.2017.

    Culeja i njegove lopove adeze kompanjone kao zanima selendra zvana komletinci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare