To je to što me zanima!

Otvara se najesen: Trebalo je 25 godina da Split dobije školu

Osnovna škola Pazdigrad prva je sagrađena škola u Splitu u posljednjih četvrt stoljeća, a primit će 500-tinjak učenika iz okolice. Za ovaj tjedan zakazan je tehnički pregled
Vidi originalni članak

Nakon kašnjenja, peripetija s izvođačem radova i problemima vezanim uz gradski proračun, splitska škola Pazdigrad otvorit će, potvrđeno je, svoja vrata učenicima početkom školske godine.

Nino Vela, splitski dogradonačelnik, a bivši predsjednik kotara Žnjan Pazdigrad, ističe kako je za ovaj tjedan zakazan tehnički pregled te prve škole, koja se u Splitu gradi u posljednjih 25 godina, a željno je iščekuju roditelji i 500-tinjak učenika koji pohađaju nastavu diljem grada. Dosad su dva puta premašivani rokovi. U tijeku su uređivanje okoliša i sitni završni radovi, a uskoro kreće opremanje.

- Građevinski radovi ugovoreni s tvrtkom Lavčević dovedeni su do kraja. Škola je praktički kao građevina završena. Kasni se 10-ak dana, ali to neće utjecati na konačni rok. Svima nam je cilj djecu dovesti 4. rujna u klupe, a do tada je dovoljno vremena za opremanje škole za koje je završen javni natječaj i odabrani ponuditelji - kazao je Vela.

Podsjetimo, Lavčević je ponudio da će školu izgraditi za 59,6 milijuna kuna, a posljednji rok za dovršetak gradnje je bio 18. lipnja. No u mandatu gradonačelnika Ive Baldasara iz Lavčevića su zatražili dodatnih 5,6 milijuna za dovršetak zbog niza nepredviđenih troškova koji su se pojavili tijekom gradnje, a na zahtjeve utjecali su i promjene protupožarnih propisa. Grad Split proljetos im je odobrio manje od trećine traženog iznosa, oko 1,7 milijuna kuna, a Vela ističe kako će se za ostalo naći rješenje bilo nagodbom ili sudski. Napomenimo je završen jedan dio prometnice iznad škole (spoj Lovinačke ulice i Puta Duilova) koji je prometno izolirani Pazdigrad trebao bolje povezati, no stanari tamošnje barake ne žele se iseliti dok im Grad Split ne osigura odgovarajući stan.     

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Preteznovedro 05.07.2017.

    Nije to privatni dvorac da bude brzo gotovo. To je škola, neka budu sretni što nisu čekali još toliko.

  • muskarac 04.07.2017.

    Pih, ako uzmemo u obzir nalete bura ljetne vrucine,fjaku, godisnje odmore, praznike i sve ostale elementarne nepogode poput sdphdz koalicije 25godina je nista..moglo je bit i 45..

  • SOTONIST 04.07.2017.

    25 godina cekali izgradnju skole a za pravo obrazovanje nece nikad docekati.Bolje im je da nisu niti gradili tu skolu.Uzalud potrosen novac.90 posto skolskog materijala je samo psihicko maltretiranje.Nema nikakvu primjenu u stvarnom zivotu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare