Obavijesti

News

Komentari 8

Otvara se najesen: Trebalo je 25 godina da Split dobije školu

Otvara se najesen: Trebalo je 25 godina da Split dobije školu
4

Osnovna škola Pazdigrad prva je sagrađena škola u Splitu u posljednjih četvrt stoljeća, a primit će 500-tinjak učenika iz okolice. Za ovaj tjedan zakazan je tehnički pregled

VIDEO

Nakon kašnjenja, peripetija s izvođačem radova i problemima vezanim uz gradski proračun, splitska škola Pazdigrad otvorit će, potvrđeno je, svoja vrata učenicima početkom školske godine.

Nino Vela, splitski dogradonačelnik, a bivši predsjednik kotara Žnjan Pazdigrad, ističe kako je za ovaj tjedan zakazan tehnički pregled te prve škole, koja se u Splitu gradi u posljednjih 25 godina, a željno je iščekuju roditelji i 500-tinjak učenika koji pohađaju nastavu diljem grada. Dosad su dva puta premašivani rokovi. U tijeku su uređivanje okoliša i sitni završni radovi, a uskoro kreće opremanje.

- Građevinski radovi ugovoreni s tvrtkom Lavčević dovedeni su do kraja. Škola je praktički kao građevina završena. Kasni se 10-ak dana, ali to neće utjecati na konačni rok. Svima nam je cilj djecu dovesti 4. rujna u klupe, a do tada je dovoljno vremena za opremanje škole za koje je završen javni natječaj i odabrani ponuditelji - kazao je Vela.

Podsjetimo, Lavčević je ponudio da će školu izgraditi za 59,6 milijuna kuna, a posljednji rok za dovršetak gradnje je bio 18. lipnja. No u mandatu gradonačelnika Ive Baldasara iz Lavčevića su zatražili dodatnih 5,6 milijuna za dovršetak zbog niza nepredviđenih troškova koji su se pojavili tijekom gradnje, a na zahtjeve utjecali su i promjene protupožarnih propisa. Grad Split proljetos im je odobrio manje od trećine traženog iznosa, oko 1,7 milijuna kuna, a Vela ističe kako će se za ostalo naći rješenje bilo nagodbom ili sudski. Napomenimo je završen jedan dio prometnice iznad škole (spoj Lovinačke ulice i Puta Duilova) koji je prometno izolirani Pazdigrad trebao bolje povezati, no stanari tamošnje barake ne žele se iseliti dok im Grad Split ne osigura odgovarajući stan.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa