To je to što me zanima!

Ovako danas izgleda dječak sa slike koja je 2016. godine rasplakala cijeli svijet

Gotovo pet godina prošlo je otkako je svijet obišla potresna fotografija danske humanitarske i neuhranjenog i bolesnog trogodišnjeg dječačića iz Nigerije.
Vidi originalni članak

Dječačić Hope iz Nigerije, čija je slika 2016. potresla cijeli svijet, odrastao je u zdravog dječaka. 

Potresna fotografija koja je iz temelja promjenila svijet malog dječaka prikazuje humanitarku Anju Ringgren Loven koja malenom daje vodu. Fotografija je u kratkom roku obišla svijet, a ubrzo nakon skupilo se dva milijuna dolara za pomoć djetetu.

Humanitarka je malenog odvela u kamp gdje mu je pružena pomoć koja mu je bila prijekopotrebna. Naime, njegovo je zdravstveno stanje bilo toliko loše da se nije znalo hoće li preživjeti. 

Malenog Hopea roditelji su ostavili na cesti gdje je danima lutao gladan i bolestan, a pretpostavlja se da je napušten jer su mu roditelji biti uvjereni da je vještac.

Humanitarka Anja odlučila je udomiti malog dječaka i pružiti mu novi život. Nadjenula mu je simbolično ime Hope (Nada) te je po njemu nazvala novu humanitarnu organizaciju (Land of Hope) koja se brine o drugoj napuštenoj djeci u Nigeriji.

Maleni Hope danas je zdrav i veseo dječak. Ima sedam godina, ide u školu i jako je talentiran za crtanje. 

Kažu da ga već zovu mali Picasso i da su neke od njegovih slika već prodane. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ante-portas 18.12.2020.

    Africke zemlje su imale dovoljno vremena da stanu na vlastite noge. Dokle ce kukati da su ih kolonijalne sile unistile. Zimbabwe je jedna od bogatih drzava u kojoj vkada glad. Ruanda je bila najbogatija Africka drzava, dok se nisu poklali i unistili zemlju. Kongo isto tako. Nema Africke drzave u kojoj je mir.

  • Frelly 18.12.2020.

    doniram mjesecno vec dvije tri godine za djecu koja nemaju, jesti, odjecu itd.. kad vidim ovakav clanak drago mi je da novac ide na pravu adresu

  • perijeleti 18.12.2020.

    I sad ti uporedi ovaj clanak sa onim o nives celzijus...

Komentiraj...
Vidi sve komentare