To je to što me zanima!

Ovako su nastavnici pisali još prije pet godina: 'Učenik mi je poslao sliku svog penisa...'

Nakon što je profesor u Čakovcu nasrnuo na učenika koji ga je provocirao nastavnici su mu dali potporu i objavili što sve doživljavaju u školama od nasilnih učenika, ali i roditelja
Vidi originalni članak

Prije pet godina, 2018. u čakovečkoj srednjoj školi odigrao se sličan incident kao prošli tjedan u zagrebačkoj Strojarskoj školi. Profesor Franjo Dragičević fizički je napao učenike koji su ga provocirali. Afera je tad izvukla nastavnike u masovni prosvjed u Zagrebu pod egidom "I ja sam Franjo".

PORUKE ZGROŽENIH PROFESORA 'Učenik mi je poslao sliku svog penisa i napisao da bi me j***'

Nastavnici i sindikati tad su inzistirali na tome da za prosvjetne djelatnike u školama nema adekvatne zaštite od nasilnih učenika. OD prosvjeda i afere nije se, po svemu sudeći, mnogo promijenilo. Stoga su nastavnici odlučili podsjetiti na poruke koje su slali i prije pet godina. Nastavnica Dajana Vidaković, administratorica nastavničke grupe nastavnici.org, objavila je više poruka ispisanih te 2018.

'Izgrebao mi je auto ključem'

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10216392035780952&type=3

"Učenik je naglas komentirao da ga zanima ako sam i dolje crvene boje. Ravnatelju je to bilo smiješno.

Učenik mi je rekao da ga "boli k***" za pisanje zadaća (osnovna škola)

Kad sam kupila nove zimske gume, učenik 8. razreda mi je prijetio da će ih izbušiti... (kako se usuđujem kupovati tako dobre gume?! - bio je njegov odgovor)... Na svu sreću, gume mi nije izbušio , već mi je izgrebao auto ključem s obje strane vrata...

Jedan roditelj ušao je u zbornicu i naganjao me oko stola s nožem dok je drugi učitelj zvao policiju

Učenik od 14 godina zaletio se u mene i moju, tada trudnu, socijalnu pedagoginju i ritao nas dok smo se dizale s poda."

Franjo Dragičević tad nije dobio otkaz, a iza njega su stali sindikati, ali i kolege iz cijele Hrvatske. Na prosvjedu "Za sigurnu školu", 15. prosinca u Zagrebu se okupilo nekoliko tisuća nastavnika.

Odjetnici za profesora

U slučaju prošlotjednog incidenta, nakon kojeg je profesor završio u jednomjesečnom pritvoru, zasad nema najava prosvjeda iako ga neki prosvjetari zazivaju. Predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić objavila je kako je na zamolbu njezina sindikata obranu profesora preuzeo odvjetnički ured iz Zagreba.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • gliva 22.12.2023.

    kad bolje razmislim to su djeca koja idu na vjeronauk kod biskupa Košića!

  • gliva 22.12.2023.

    u našoj lijepoj je potpuna anarhija koja adezeu ide u korist! Radi svako kako hoće i još ga za to AP nagradi!  Sada se kaže da nije lopovluk nego spontani prijenos vlasništva!

  • Branko Delišimunović 22.12.2023.

    Vratiti disciplinu iz prošlog sistema pa davidim učenike i njihove roditelje kako reaguju

Komentiraj...
Vidi sve komentare