To je to što me zanima!

Plakati u Zagrebu zgrozili su građane, psihologinja: 'Ovo je sramotna i opasna poruka!'

Misteriozni plakati koji su se ovih dana proširili Zagrebom kriju opasnu poruku, tvrdi psihologinja. Pojavili su se na Europski dan borbe protiv depresije
Vidi originalni članak

Zagrepčane je ovih dana šokirao natpis na novim plakatima, koji su osudili brojni građani.

- Samo slabiči dobiju depresiju - piše velikim slovima na žutoj pozadini uz gomile užarenih komentara na društvenim mrežama.

- Evo, ja pitam one koji ovo objavljuju kao dio neke kampanje (reklamne agencije, fizičke, pravne osobe, kompanije, koga god), je li ovo vama normalno? Jeste li vi normalni? U zemlji u kojoj sve više ima djece, mladih, odraslih s anksioznim i depresivnim simptomima, suicidalnim pokušajima, samoranjavanjem… Netko se usudi bez ikakve odgovornosti ovako nešto objaviti - obratila se jedna gospođa zasad nepoznatim autorima plakata na Facebooku.

Psihologinja: 'To je sramotna poruka'

Kako piše Zagrebinfo, plakat je osvanuo 2. listopada, baš na Europski dan borbe protiv depresije. 

- To je sramotna poruka, jer zna se da je depresija bolest, da se s njom nije lako nositi. Naravno, postoje različiti stupnjevi depresije. Ponekad se sami uspijemo nositi sa svojim problemima i poteškoćama. S druge strane, ponekad je potrebna stručna pomoć, no depresiju ni u kojem slučaju ne treba banalizirati niti je smatrati svojstvom slabića. To zapravo nema nikakve veze s našim osobinama osobnosti, to je jednostavno poremećaj koji se može dogoditi iz raznih razloga i tada je vrlo pametno potražiti pomoć - rekla je psihologinja Mirjana Nazor za navedeni portal.

Istaknula je i kako plakat nosi vrlo opasnu poruku i da moramo znati da se depresija može dogoditi svakome.

O skandaloznim plakatima upite smo poslali pučkoj pravobraniteljici, Uredu gradonačelnika, Gradskoj službi za mentalno zdravlje i Zagrebplakatima.

Zagreb Plakat: 'Nismo postavili te plakate'

Iz tvrtke Zagreb Plakat d.o.o., članice Zagrebačkog Holdinga i trenutnog lidera u vanjskom oglašavanju na području grada Zagreba, na upit su nam odgovorili kako oni nisu postavili sporne plakate, odnosno, da se radi o nekom drugom pružatelju usluge.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • Purger-Dinamo 04.10.2022.

    Štitite djecu od duginih boja..to je čista depresija

  • PeroT 04.10.2022.

    Poruka je na mjestu i podržavam ju... Lajki

  • 04.10.2022.

    I ja se slažem da je SRAMOTNA, jer samo nepismeni može napisati SLABIČI umjesto SLABIĆI

Komentiraj...
Vidi sve komentare