Obavijesti

News

Komentari 113

Plakati u Zagrebu zgrozili su građane, psihologinja: 'Ovo je sramotna i opasna poruka!'

Plakati u Zagrebu zgrozili su građane, psihologinja: 'Ovo je sramotna i opasna poruka!'

Misteriozni plakati koji su se ovih dana proširili Zagrebom kriju opasnu poruku, tvrdi psihologinja. Pojavili su se na Europski dan borbe protiv depresije

VIDEO

Zagrepčane je ovih dana šokirao natpis na novim plakatima, koji su osudili brojni građani.

- Samo slabiči dobiju depresiju - piše velikim slovima na žutoj pozadini uz gomile užarenih komentara na društvenim mrežama.

- Evo, ja pitam one koji ovo objavljuju kao dio neke kampanje (reklamne agencije, fizičke, pravne osobe, kompanije, koga god), je li ovo vama normalno? Jeste li vi normalni? U zemlji u kojoj sve više ima djece, mladih, odraslih s anksioznim i depresivnim simptomima, suicidalnim pokušajima, samoranjavanjem… Netko se usudi bez ikakve odgovornosti ovako nešto objaviti - obratila se jedna gospođa zasad nepoznatim autorima plakata na Facebooku.

Psihologinja: 'To je sramotna poruka'

Kako piše Zagrebinfo, plakat je osvanuo 2. listopada, baš na Europski dan borbe protiv depresije. 

- To je sramotna poruka, jer zna se da je depresija bolest, da se s njom nije lako nositi. Naravno, postoje različiti stupnjevi depresije. Ponekad se sami uspijemo nositi sa svojim problemima i poteškoćama. S druge strane, ponekad je potrebna stručna pomoć, no depresiju ni u kojem slučaju ne treba banalizirati niti je smatrati svojstvom slabića. To zapravo nema nikakve veze s našim osobinama osobnosti, to je jednostavno poremećaj koji se može dogoditi iz raznih razloga i tada je vrlo pametno potražiti pomoć - rekla je psihologinja Mirjana Nazor za navedeni portal.

Istaknula je i kako plakat nosi vrlo opasnu poruku i da moramo znati da se depresija može dogoditi svakome.

O skandaloznim plakatima upite smo poslali pučkoj pravobraniteljici, Uredu gradonačelnika, Gradskoj službi za mentalno zdravlje i Zagrebplakatima.

Zagreb Plakat: 'Nismo postavili te plakate'

Iz tvrtke Zagreb Plakat d.o.o., članice Zagrebačkog Holdinga i trenutnog lidera u vanjskom oglašavanju na području grada Zagreba, na upit su nam odgovorili kako oni nisu postavili sporne plakate, odnosno, da se radi o nekom drugom pružatelju usluge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa