To je to što me zanima!

"Ovo je Milanovićev politički krah, on će biti bivši premijer"

Stupanj političke kulture Milanovića zapanjujući je. HDZ-u nije čestitao na pobjedi na EU izborima, nego je čestitao Mireli Holy. Sad su izgubili i predsjedničke izbore
Vidi originalni članak

Stupanj političke kulture premijera Milanovića zapanjujući je. HDZ-u nije čestitao na pobjedi na EU izborima, nego je čestitao Mireli Holy. Sad su izgubili i predsjedničke izbore, a retorika koju je imao u izbornoj noći je katastrofa i mislim da javnost shvaća da je to njegov politički krah, vjerojatno će biti bivši premijer i bivši predsjednik SDP-a - rekao je HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković u emisiji Poligraf na Hrvatskom radiju. 

On je još jednom čestitao Kolindi Grabar-Kitarović na pobjedi naglasivši da je to velik uspjeh HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera.

-  Dogodila se snažna mobilizacija podržavatelja, a popularnost Ive Josipovića u anketama stavila ga je u situaciju da je mislio da je unaprijed pobijedio, a on je izgubio gotovo neizgubivu utakmicu - dodao je Plenković. Prema njegovu mišljenju, činjenica da je Kolinda dobila 14 županija pokazatelj je novog smjera hrvatskih birača, ali i crveni karton Kukuriku koaliciji. 

U emisiji je gostovala i saborska zastupnica SDP-a Gordana Sobol. Istaknula je da je, unatoč maloj razlici u broju glasova, pobjeda Grabar Kitarović neupitna, a uputila je i čestitke novoj predsjednici. Sobol se osvrnula i na njezine predsjedničke ovlasti i naglasila:

 – Može joj se to obiti o glavu ako se pokaže da ono o čemu je govorila i rekla da će napraviti, ne napravi. To je dobrim dijelom izvan njezinih okvira, ali ljudi su željeli čuti da će biti promjene.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • kormilar 17.01.2015.

    Možda je stupanj političke kulture premjera Milanovića ispod nivoa, ali mora biti takav da vama u HDZ-u može parirati.

  • yocko 17.01.2015.

    Tko je buduči premijer?

  • pčela 16.01.2015.

    Stvarno imate panjinu za vođu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare