To je to što me zanima!

Ovo je snimka oceanskog dna na kojem traže nestali MH370

Tijekom potrage za zrakoplovom Malaysia Airlinesa, koji je nestao 8. ožujka na letu iz Malezije u Kinu snimljeni su dijelovi dna koji nikada prije nisu viđeni
Vidi originalni članak

Organizacija koja prikuplja podatke i obavlja mjerenja dna Indijskog oceana objavila je fotografije i video simulacije podvodnog krajolika na kojemu od ožujka traga za nestalim zrakoplovom Malaysia Airlinesa .

Potragu za letom MH370 , koji je nestao 8. ožujka s 239 putnika i članova posade , vodi australski odbor za sigurnost u prometu (ATSB). U suradnji s Uredom za geoznanost, u potrazi su koristili batimetriju, odnosno hidrografske izmjere dna. I prije nestanka zrakoplova obavljena su mjerenja određenih dijelova dna koja su mapirana kako bi se dobio pregled područja, a potragom za avionom ta je mapa nadopunjena.

Istraživački brodovi proveli su mjesece na otvorenom moru koristeći jaki sonar, a sve kako bi se potraga mogla obaviti sigurno.

Procjepi su duboki i do šest kilometara

Prvi je to put da su neki dijelovi dna Indijskog oceana snimljeni, kao i neki procjepi duboki do šest kilometara koji nikada nisu istraženi.

Za sada je u potrazi za nestalim zrakoplovom pretražena površina od oko 200.000 kvadratnih kilometara te oko 9.000 kvadratnih kilometara morskog dna, piše Mashable.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ante_007 12.12.2014.

    nije avion igla. Iz svemira putem satelita nadju covika u prasumi ili u pustinji a nemogu avion. Zavjera zesca !!

  • Timmy2 12.12.2014.

    Lijepo piše,nemoguća misija.

  • zagorec2012 12.12.2014.

    da li postoji mogućnost da avion još uvijek leti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare