To je to što me zanima!

Ovo je zloglasni zatvor ISIL-a: 'Znali bi dovesti cijele obitelji'

Nakon što su ISIL-ovci potjerani iz Hammam al-Alila u Iraku stanovnici su ispričali koje su sve strahote doživjeli i kako su teroristi kontrolirali grad. Otkrili su i stravičan zatvor...
Vidi originalni članak

Zatvor u gradu blizu Mosula su ISIL-ovci napustili kada su bili primorani pobjeći iz tog područja. Izvana izgleda kao spaljena i uništena građevina, a unutrašnjost krije sve grozote koje su se u njemu događale, prenosi Mirror.

Otkrili su ga irački policajci nakon što je ISIL poražen u gradu Hammam al-Alil, 10 kilometara južno od Mosula.

Pronašli su sedam skučenih ćelija bez prozora u kojima su mnogi mučeni i ubijeni. Neki od zatvorenika su se objesili na stepeništu. Pronašli su i sobu za ispitivanje na drugom katu. Prozori su u svim prostorijama prekriveni tamnim zastorima. Svjedoci govore da su ISIL-ovci zapalili zgradu prije bijega kako bi skrili sve dokaze.

Riad Ahman, stanovnik Hammam al-Alija, kaže da je ISIL tu zarobio preko sto ljudi. Tvrdi da su teroristi koristili zatvor kako bi zastrašivali stanovnike. Dovodili bi cijele obitelji. Rekao je da su oni povezani s policijom, vojskom i državnim službama bili odmah smaknuti.

Ubijali su i one koji su im bili sumnjivi da su špijuni. Ahmad kaže kako je jedan od njegovih prijatelja bio zatočen u zatvoru jer im je bilo sumnjivo što je izašao iz kuće po noći. 

- Nekada su zastrašivali ljude i samo iz zabave. Kontrolirali su cijeli grad - tvrdi Ahman.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • mariocalabrese 02.12.2016.

    Hebo vas vise taj ISIL u Iraku ga prikazajute kao najvece zlo na svijetu, a u Siriji je ISIL prikazuje kao veliko dobro i velike demokrate dobivaju pare oruzje i municija sa zapada, Katara, SA:

  • SAINT 02.12.2016.

    i neki žele ovakve u Europi , kao jadni migranti..............leglo zla triba zatrti za sva vrimena od do..............

  • Bača 02.12.2016.

    Pa što se čudite sa ISIL-om.Partizani-komunisti su poslije 45. odnosno gdje god su i kad dolazili na vlast "sklanjali" ili zatvarali po cijele obitelji,samo zbog toga što su imali krivo prezime.

Komentiraj...
Vidi sve komentare