To je to što me zanima!

Ovo nije prvi napad: Prije 12 godina muškarac se zaletio Yugom 45 u vrata Sabora

Pucnjava na ispred Vlade u kojoj je ranjen policajac nije prvi napad na Markov trg. Prije 12 godina Robert Kralj zaletio se Yugom 45 u službeni ulaz Sabora. Motiv mu je bio nezadovoljstvo institucijama.
Vidi originalni članak

Napad iz vatrenog oružja koji se dogodio jutros ispred zgrade Vlade, u kojem je ozlijeđen policajac na dužnosti, nije prvi zločin koji se dogodio na Markovom trgu. Iako se o motivima pucnjave na Markovom trgu za sada može samo nagađati, počinitelj je netom poslije napada na svojim društvenim mrežama izrazio nezadovoljstvo zbog stanja u državi.

"Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti" - napisao je jutros na Facebooku neposredno nakon pucnjave Kalašnjikovom.

NAPAD NA MARKOVOM TRGU Ovo je napadač iz Kutine koji je pucao po policajcu i Vladi

Zabio se u Sabor

To nije prvi put da je netko zbog nezadovoljstva odlučio napasti Markov trg. Prije 12 godina, Robert Kralj, zabio je svoj crni Yugo 45 u službeni ulaz u Sabor kojeg koriste zastupnici i posebni gosti. Kralj je Yugom projurio pored Ustavnog suda, dok su ga policajci pokušavali zaustaviti, vozeći u suprotnom smjeru. Potom se provezao zabranjenim djelom trga, pored Vlade i naglo skrenuo prema Saboru. Na sreću, nije punom širinom udario u staklena vrata Sabora jer bi u tom slučaju 'sigurno ušao unutra'. Sudario se sa zgradom, dijelom s njezinom fasadom, a dijelom je zakačio ulazna vrata.

- Da nije bilo onog željeza na vratima, vjerojatno bi autom uletio u Sabor - rekla je tada jedna od tajnica u Saboru. 

Vijesti Ja sam taj: Nije mi žao što sam Yugo zabio u Sabor...

Taj ponedjeljak Sabor nije zasjedao, pa nitko nije nastradao. Nakon udara, Kralj nije htio izaći iz vozila pa su ga policajci na silu izvlačili 3 - 4 minute. Kad su ga nekako uspjeli izvući, bacili su ga na pod i stavili lisice, a Yugo su preuzeli policajci s psima i pretražili vozilo zbog sumnje da je unutra bio eksploziv. No, nije pronađeno ništa, a policajci su neozlijeđenog Kralja uveli u Sabor. 

Vijesti "Atentator" na saborska vrata već je ranije prijetio

- Nije da se bojimo, ali nije ugodno. Ovo nam je pokazalo da baš i nismo zaštićeni - rekli su tada saborski zastupnici, dok je Milanka Opačić upozorila da tuda prolaze i školarci i djeca iz vrtića iz okolnih ustanova. Neki saborski zastupnici su već tada počeli upozoravati da Markov trg nije dovoljno osiguran.

 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • EzioAuditore1 13.10.2020.

    zasto ta dva dogadjaja ne zovete pravim imenom? terorizam!

  • Trump Jong Un 12.10.2020.

    Ovaj s Yugom bio revoltiran kako se vrata sabornice lijepo zatvaraju a njegova Yuga ne

  • gvagec 12.10.2020.

    Što je sa Yugićem, treba ga restaurirati i staviti na Trg pokraj Bana

Komentiraj...
Vidi sve komentare