To je to što me zanima!

Ovo su heroji iz Međimurja. Iz ledene vode spasili čovjeka: Bili su jako prisebni, ponosan sam

Fabian i njegov bratić Sebastian u nedjelju ujutro iz ledene su vode izvukli muškarca koji nije pokazivao znakove života. Pomogao im je i mladić koji je muškarcu dao umjetno disanje. Ubrzo su ga prebacili u bolnicu
Vidi originalni članak

Fabian Oršuš i njegov bratić Sebastian Novak, obojica 15-godišnjaci, hrabrom su reakcijom u nedjelju ujutro na šljunčari kod Domašinca u Međimurju spasili život starijem muškarcu. 

U izvlačenju čovjeka pomogao im je i 28-godišnji mladić koji se našao u blizini.

- Išli su pecati i kako su hodali uz obalu, vidjeli su nešto u vodi. Prvo su pomislili da je to vreća. Zabacili su štap i privukli ga, a kad su došli bliže vidjeli su da je to čovjek. Tad su ušli u vodu i izvukli ga do nasipa - ispričao nam je ponosni otac Miroslav Oršuš. 

MUŠKARAC U KOMI Hrabri dječaci spasili muškarca u Međimurju: 'Nije se micao, a oni su skočili u ledenu vodu'

Dodaje da ga dječaci nisu mogli do kraja izvući sami i pozvali su pomoć te je došao mladić koji je muškarcu dao umjetno disanje jer nije pokazivao znakove života. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja je muškarca odvezla u bolnicu u Čakovcu.

- Ponosan sam jako na dječake. Iznenadio sam se koliko su bili prisebni u ovakvoj situaciji koja bi mnoge uplašila - dodao je otac. 

Naknadno su utvrdili identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela, no zbog pothlađenosti i komatoznog stanja zadržali su ga na daljnjem liječenju, izvijestili su iz policije.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti opisanog događaja kriminalističko istraživanje se nastavlja, navode iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 05.12.2023.

    ovi mali isti onaj iz milijunaša sa ulice

  • škorpion1980 05.12.2023.

    Konacno normalan clanak, kapa do poda.

  • ferata 05.12.2023.

    Ponos.

Komentiraj...
Vidi sve komentare