To je to što me zanima!

Ovo su nove cijene goriva

U usporedbi s trenutno još važećim cijenama naftnih derivata, koje su na snazi od prošlog utorka, cijena osnovnog benzinskog goriva će ostati nepromijenjena, dok će dizelsko gorivo poskupjeti za 23 lipe
Vidi originalni članak

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj od utorka cijena litre osnovnog benzina ostaje na 11,19 kuna, dizel je 12,35 kuna, a cijena plavog dizela 8,49 kuna po litri.

U usporedbi s trenutno još važećim cijenama naftnih derivata, koje su na snazi od prošlog utorka, cijena osnovnog benzinskog goriva će sa današnjim danom ostati nepromijenjena, dok će dizelsko gorivo poskupjeti za 23 lipe po litri.

Litra plavog dizela stajat će 8,49 kuna po litri, jednako kao i u proteklih sedam dana. Ujedno, Vlada je odlučila fiksirati tu cijenu za plavi dizel.

Da nema vladinih mjera, maloprodajne cijene naftnih derivata bi iznosile 13,07 kuna po litri za osnovno benzinsko gorivo, 14,82 kuna po litri za dizelsko gorivo i 9,62 kuna po litri za plavi dizel, istaknuto je u priopćenju.

Sukladno donesenoj uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli s 14-dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri, naveli su iz vlade.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • x00x 23.08.2022.

    danas lijepo na radiju kazu... nove cijene goriva - nakon intervencije vlade dizel skuplji 20 lipa hahahaha (hvala vlada)

  • mrsss 23.08.2022.

    sere mi se od vas cenzure i vlade i vladajućih, inflacija je već poila sve što je mogla cijene ko u švicarskoj, plaće ko u hrvatskoj :), smišno, kad dižu plaće dižu u postotcima svima, ko ima daj mu još ko nema uzmi mu i to, ne pišite više jeftinu propagandu

  • Opsjena 23.08.2022.

    Kako državni proračun ima ekstremni višak prihoda očito su dobro ogulili narod i na cijenama goriva. Stoga nemojte se petljati i intervenirati, pročitani ste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare