To je to što me zanima!

Ovrha u Sl. Brodu: Pozlilo mu jer su mu prodali kuću

Vrhovni sud je vratio odluku Upravnog suda. Prema njoj je ovrhom imovine grada trebao biti namiren dug Broda prema tvrtki Novogradnja
Vidi originalni članak

Mensutu Fidaniju (51), vlasniku radnje za izradu korneta u Slavonskom Brodu pozlilo je jer je doznao da je na dražbi prodano zemljište na kojem se nalazi kuća u kojoj stanuje.  U toj kući živi 33 godine sa devetero djece.
- Bilo mi je rečeno da će kuća, koja je stara preko 100 godina, biti izuzeta iz parcele u Strossmayerovoj, ali kako sada čujem ona zajedno s još četiri  je prodana. Ovo nema nekakve veze s pravnom državom - rekao je Fidani. Kolima Hitne pomoći Fidani je odvezen u Dom zdravlja, a potom u bolnicu.
Naime, na dražbi održanoj u utorak ujutro prodano je 4700 četvornih metara gradskog zemljišta u Slavonskom Brodu. Najveću parcelu parkiralište u  Strossmayerovoj ulici površine 4004 metra kvadratnih za 8,5 milijuna kuna kupila je tvrtka Novogradnja koja je ovrhovitelj.
Nakon što je okončana dražba, u utorak popodne  stigla je presuda Vrhovnog suda kojom vraćaju predmet Upravnom sudu na novi postupak. Hoće li se Slavonski Brod, čija je imovina na bubnju, spaiti od ovrhe, ovisi o novom postupku. Vrhovni sud kao argument istaknuo je da potraživanja Novogradnje nisu bila unesena u temeljni kapital tvrtke pa prema zakonu postaju vlasništvo hrvatskoga Fonda za privatizaciju.
- Mogu reći da smo vjerovali da će Vrhovni sud učiniti ono što je i učinio, odlučiti da ovo nije potraživanje Novogradnje, nego Fonda za privatizaciju. Dakle, u slučaju Slavonskog Broda proradila je pravna država i nije bez razloga danas sunce zasjalo nad Slavonskim Brodom - rekao je gradonačelnik Mirko Duspara. Bude li se u ponovljenom postupku utvrdilo da Novogradnja ima pravo na naknadu od Slavonskog Broda da će na u utorak prodane nekretnine biti upisani novi vlasnici, u protivnom sve ponovo ostaje u vlasništvu grada.


NA DRAŽBI PRODALI ČETIRI NEKRETNINE
Ostale manje parcele u ulici J. Kozarca površine 370 kvadrata za 1,500.000 kuna kupila je tvrtka Galić d.o.o. iz Požege, Šetalište Braće Radić, površine 291 kvadrat, za 174.000 kuna kupila je Novogradnja i trafostanicu, odnosno zemljište površine od 25 kvadrata za 25.000 kuna kupio je Zoran Galić iz Lipovca. Još su dva zemljišta bila u ponudi i to jedno od 34.000 i drugo od 40.000 kvadrata, ali nije bilo zainteresiranih tako da će te parcele zajedno s još 91.000 kvadrata ići u dugi krug dražbe.  Ispred Općinskog suda okupilo oko 200-tinjak Brođana koji su prosvjedovali zbog prodaje gradskog zemljišta. Prije samog početka Mirko Duspara, gradonačelnik zatražio je izuzeće suca Igora Buruša kao i predsjednika Općinskoj i Županijskog suda u ovom slučaju, no Igor Buruš to nije prihvatio već je započeo s dražbom. Duspara je zajedno s opunomoćenicima napustio dražbu. 
-  Ovo je sumrak pravosuđa - rekao je tada Duspara.
 
'TRAŽIT ĆU DA SE BROD ODCIJEPI OD RH'
Duspara je nakon dražbe rekoa da je o svemu upoznao ministra pravosuđa, a pomoć će tražiti i od predstavnika Europske komisije s kojima se sastaje u Zagrebu. 
- Ne bude li pomoći u Zagrebu ću u srijedu tražiti da se Slavonski Brod izuzme iz Hrvatske - rekao je Duspara.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • zgze 28.10.2009.

    Največa mafija je u sudstvu - odvjetništu i sl.

  • brkan1 27.10.2009.

    Državo stidi se i opet zagrebačka firma mažnjava po slavoniji, bolje da smo ostali u Jugi.Sve u zagreb pa u pi..u m......u dokle to. Sve lopov do lopova.Sad će netko mazniti i svoj privatni grad. A prkačin šuti inače on laje uvijek i na svakoga, kao seoska džukela, ali čini mi se da i on tu ima prste.Jer gdje je lova tu je i on.Sve zagrebčanima, sve u zagreb, u biti ništa se nije promijenilo prije je bio beograd, ali dali su malim ljudima živjeti i nije bilo potrebe za ovakovim forumima i pisanjem,a danas kao sloboda demokracije a samo malo br. njih dobro živi a mažnjavaju sve što im se nađe na putu.Ministre šimonoviću i kosorice stidite se , ovrha na d gradom.Pravna glupost u rvata, a zagrebačku firmu zastupa Švedl lopina koji se mota tamo gdje je lova i samo misli kao će ga svi u gradu gledati u njegovom tuaregu, on važan, važniji od TITA.

  • rođin rođo1 27.10.2009.

    ne baljezgaj jax ako u nešto nisi upućen.šta ti znaš o sl.brodu?ono što ti dr.jrković,pitlović,mato opačak i lokalni HDZ servira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare