To je to što me zanima!

Pahor: Hrvatska će pristupni ugovor potpisati 18. prosinca

Potpisivanjem pristupnog ugovora počet će novo razdoblje u razvoju EU, rekao je Pahor. Govorio je o svom odnosu s Jadrankom Kosor, ali i o graničnom sporu
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Borut Pahor za Dnevnik plus otkrio je radni datum potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske i EU.

- Čelnici država EU i predstavnik hrvatske Vlade 18. prosinca potpisat će pristupni ugovor i tome će otvoriti novo poglavlje u razvoju Europske unije - rekao je Pahor za HTV

Pahor je govorio o svojem odnosu s premijerkom Jadrankom Kosor i rekao kako s njom ima izuzetan ljudski odnos. Na pitanje je li bolji prijatelj s hrvatskom premijerkom ili stranačkim kolegom Zoranom Milanovićem, Pahor je rekao kako mu je šef SDP-a jako dobar prijatelj.

- S Jadrankom Kosor sam prošao dramatično razdoblje, možda i najteže razdoblje moje političke karijere, u kojem je trebalo puno povjerenja. Na toj osnovi s Jadrankom Kosor imam izuzetan odnos - istaknuo je Pahor. 

Prisjetio se teških trenutaka kada je prije tri godine preuzeo vlast u Sloveniji. Rekao je kako je više vremena utrošio na razmišljanje kako riješiti granični problem s Hrvatskom nego na sastavljanje slovenske vlade. 

- Bojao sam se da bi mogli imati veliki problem. Premijerka Kosor i ja sastali smo se u Trakošćanu vođeni iskrenim i dobrim namjerama. Znali smo da je potreban kompromis - kazao je. 

Pahor je komentirao odnose Hrvatske, Slovenije i Srbije te rekao kako je odluka o održavanju 'personalne trilaterale' nakon izbora stvar onih koji dođu na vlast u Hrvatskoj i Sloveniji. Uz smijeh je rekao kako je isti datum izbora u Hrvatskoj i Sloveniji puka slučajnost. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jarunos 12.10.2011.

    pahor idi skijaj slalom na kranjskoj gori nisi nam potreban uopce

  • gricic 11.10.2011.

    Kakve odnose imas s yetiem,nemoj mi sad vrdat

  • Njonjo i Anemični 11.10.2011.

    Pahor budi iskren i kaži nam: Da mi smo se zaj... ali vi još niste pa razmislite !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare