To je to što me zanima!

Pahor: Odbijam opasne ideje o promjeni granica na Balkanu, nisam znao za 'non paper'

Na posljednjem sastanku sa članovima Predsjedništva BiH nisam znao ništa o non paperu, ni prije ni kasnije. Zagovaratelj sam cjelovite BiH i njene euroatlantske budućnosti, rekao je Borut Pahor
Vidi originalni članak

Slovenski predsjednik Borut Pahor rekao je u petak da je on iskreni prijatelj BiH i da ništa nije znao o 'non paperima' tijekom posljednjeg posjeta Sarajevu, prenosi Klix.ba.

Rekao je da on odlučno podržava proširenje Unije na zapadnom Balkanu i da je to geopolitički prioritet prve kategorije.

-  Zagovaram da bi bilo najbolje kad bi se EU odlučila da u razumnom kratkom roku uključi sve zemlje Zapadnog Balkana i da tome prilagodi svoju strategiju širenja. Pozivam sve lidere Zapadnog Balkana da brže provedu reforme i naprave korak na putu ka EU - rekao je i dodao da je proširenje Unije zapravo i pitanje vremena i ne samo političke volje.

TREBAO GA POSLATI C. MICHELU Procurio Janšin plan za konačni raspad BiH i podjelu teritorija

- Ako se to ne dogodi, za posljedicu može imati rast nacionalizma u tim državama i angažiran utjecaj trećih država. Uključenje Zapadnog Balkana u EU bi značilo očuvanje cjelovitosti država, rješavanje njihovih problema i doprinijelo bi stabilnosti cijele regije i cijele Europe - rekao je Pahor i dodao da bi članstvo u EU umanjilo naivne ideje o mijenjaju granica koje se ne mogu dogoditi mirnim putem.

- Odbijam sve opasne ideje o promjeni granica - naglasio je.

- Na posljednjem sastanku sa članovima Predsjedništva BiH nisam znao ništa o non paperu, ni prije ni kasnije. Zamislima o konačnom raspadu Jugoslavije se odlučno protivim jer smatram da to nije moguće postići mirnim putem - naglasio je Pahor koji je rekao da je o tome i javno govorio, a da je najviše bilo odjeka u Sobranju u Sjevernoj Makedoniji.

- Jedan sam od rijetkih lidera koji tako jasno naglašavaju značenje pomirenja za budućnost. Zagovaratelj sam cjelovite BiH i njene euroatlantske budućnosti  dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 17.04.2021.

    Kakav Janša, to je srpska posla da dobiju veliku srbiju na dlanu.

  • 16.04.2021.

    kad ti braća lažu što nebi i ti ko pravi balkanac..

  • Dario123455677 16.04.2021.

    Zoran Mamić pobjegao bratu Zdravku U Hercegovinu (braća Dalton opet zajedno)... Jel je to ta BiH za koju se bori Hrvatska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare