To je to što me zanima!

Pala je kava. Traži li Vrdoljak posao kod Vladina povjerenika?

DRUGE POZICIJE Iz Agrokora kažu da je vladin povjerenik Ante Ramljak kavu s Vrdoljakom popio jer se sprema u posjet Slavoniji. Tamo će obići Agrokorove poljoprivredne kompanije
Vidi originalni članak

U kafiću nedaleko od središnjice HNS-a gosti su imali priliku vidjeti neobičan dvojac na kavi. S jedne strane stola izvanredni Vladin povjerenik Ante Ramljak, a s druge donedavni šef HNS-a Ivan Vrdoljak.

Otkako je podnio ostavku u stranici, Vrdoljak se potpuno maknuo iz javnosti. Vrdoljak je dao ostavku i na mjesto saborskog zastupnika. Kako su HNS i HDZ sada u ljubavi za razliku od vremena dok su narodnjaci bili oporba, postavilo se pitanje traži li Vrdoljak novi posao jer je najavio odlazak u privatni sektor. Ramljak je već u svoj tim uzeo Zvonimira Mršića iz SDP-a koji ima iskustvo vođenja Podravke.

No izvanredni povjerenik je to opovrgnuo.

- Bila je to prijateljska kava dvojice ljudi koji su dugo bili suradnici. Razgovarali su i o gospodarskoj situaciji u Slavoniji jer povjerenik Ramljak odlazi u obilazak Agrokorovih poljoprivrednih kompanija - poručili su nam iz Agrokora.

Ivan Vrdoljak nije odgovarao na naše poruke i pozive. Vrdoljak i Ramljak se poznaju jer je sadašnji povjerenik bio u Centru za praćenje investicija kad je Vrdoljak postao ministar gospodarstva 2012. u Vladi Zorana Milanovića. Iz tog vremena mu je Ramljak pomagao oko određenih projekata.

Kada se Vlada odlučila za Lex Agrokor s kojim je nakon odlaska Ivice Todorić postavljen Ramljak za povjerenika, Vrdoljak je bio žestoki kritičar.

- Namjera ovog zakona očito nije spašavanje sustava Agrokora, nego se izlazi u susret bankama, a svi rizici restrukturiranja i naplate dugova će završiti na dobavljačima, proizvodnji, radnim mjestima - ljutio se Vrdoljak nakon potpisivanja promemorije s bankama.
Vrdoljak je očito pričao jedno, radio drugo jer je i premijer Andrej Plenković u vrijeme donošenja zakona rekao da mu je Vrdoljak predlagao povjerenika.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • zuluf_52 28.06.2017.

    Kako nisko pada prodavač na placu.

  • Bezobraznik 28.06.2017.

    Popili su kavu skupa. Wow. Odmah vijest. Kakvu kavu, kratku crnu, dugu s mlijekom ili kapućino?

  • LANA555 28.06.2017.

    A ko je riknul ? Ok moja sučut.

Komentiraj...
Vidi sve komentare