To je to što me zanima!

Pala prva 'žrtva' Street Viewa: Čelnik Jaske prekršio je zakon

Zvonimir Novosel je u vrijeme snimanja Street View kamera, parkirao svoj auto nasred nogostupa, što je prekršaj za koji se, prema zakonu, plaća 300 kuna kazne
Vidi originalni članak

Čim je stigla u Hrvatsku, Googleova usluga Street View odmah je otkrila i svoje prve 'žrtve'.  Naime, kako prenosi jaska.eu u vrijeme snimanja ulica Jastrebarskog kamere su zabilježile Zvonimira Novosela, trenutnog obnašatelja dužnosti gradonačelnika Jaske, kako  - krši Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, Novosel je, u vrijeme snimanja Street View kamera, parkirao svoj automobil nasred nogostupa i manje od pet metara od obilježenog pješačkog prijelaza, što je prekršaj za koji se plaća 300 kuna kazne. 

Portal jaska.eu pita čitatelje jesu li ikada vidjeli da je komunalni redar sankcionirao Novosela za taj prekršaj koji se može vidjeti svakodnevno ako se na Street Viewu ide iz smjera Sajmišta prema Strossu.

Podsjetimo, Novosel je na funkciju čelnika Jaske došao nakon što je tadašnji gradonačelnik Mihael Zmajlović preuzeo funkciju ministra zaštite okoliša i prirode.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • knightrieder 27.09.2012.

    Ova usluga je po meni prava stvar a što se tiće narušavanja privatnosti,što li danas sve ne narušava privatnost pa opet koristimo.Pogledajte samo sa čime se sve slažete kad skidate aplikacije za android uređaje na google playu.Aplikacije praktički sve podatke iz mobitela šalju tvorcu programa,a pošto nema programa koji to ne radi ljudi opet skidaju aplikacije pa tu ne govorimo o narušavanju privatnosti.Preko street viweva barem se možeš virtualno upoznat sa nekim mjestom,a ako se i netko vidi neznam što bi ga to smetalo i koga to i briga.

  • Yassa 26.09.2012.

    pa nek plati kada ne zna gdje se parkira

  • Stelex 26.09.2012.

    Želi li netko poziciju policijskog auta pred kafićem i dvojicu uniformiranih na piću na terasi istog?

Komentiraj...
Vidi sve komentare