To je to što me zanima!

'Palicama su udarali po autu, a putnik je od straha pobjegao...'

Nekoliko taksista u svojim vozilima napalo ga je u nedjelju oko 5.30 sati u Štinjanu kraj Pule dok je prevozio tri putnika. Manfred kaže kako nikad ništa slično nije u životu doživio te da se bojao svoj život i putnike
Vidi originalni članak

To je bilo strašno. Nije to samo zbog konkurencije, nego je to bio pravi napad iz mržnje, rekao nam je Manfred Berglez (53), vozač Ubera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nekoliko taksista u svojim vozilima napalo ga je u nedjelju oko 5.30 sati u Štinjanu kraj Pule dok je prevozio tri putnika. Manfred kaže kako nikad ništa slično nije u životu doživio te da se bojao za svoj, kao i za živote svojih putnika, koji su s njim bili u vozilu.

- Razbili su mi vjetrobransko staklo, staklo na prozoru vozača, retrovizore, oštetili karoseriju vozila jer su ga udarali nogama, šteta je na tisuće kuna. Automobil više nije u voznom stanju te sam trenutačno u Zagrebu, gdje sam došao po drugo vozilo - ispričao je još u šoku. Cijeli slučaj je prijavio policiji.

- U trenutku napada u vozilo su upravo sjela tri putnika koji su se vraćali s festivala elektroničke glazbe. To se dogodilo u nekoliko sekundi. Oko mene je dojurilo šest vozila i blokirali su me sa svih strana. Izašli su i počeli razbijati auto drvenim palicama te me pokušavali izvući iz vozila. Trudio sam se ostati u autu jer bih puno gore prošao. Kako mi je auto bio okružen sa svih strana, nisam uopće mogao izaći, a onda se pojavio tračak nade. U rikverc je krenulo vozilo stranih registracija pa sam nekako i ja krenuo u rikverc te pobjegao što sam brže mogao - ispričao je Manfred. Putnik koji je sjedio do njega u šoku je otvorio vrata i pobjegao, a ostala dva putnika koja su sjedila iza njega su samo u šoku sve to promatrala.

- Kasnije sam ih odveo na željenu lokaciju. Ganjali su me kao životinju, a sve samo zato što sam došao u Pulu raditi tijekom dva velika glazbena festivala jer su potrebe za prijevozom velike i zaradi se dobro. Nakon istrage pulska je policija privela muškarca (33) kojeg sumnjiče za napad. Smatraju da je s još nekoliko ljudi presreo i oštetio taksi zagrebačkih registracija. Nastala šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ovaj napad nije jedini. Policija je utvrdila da su se dva muškarca u dobi od 36 i 33 godine u nedjelju, 1. rujna, oko 4 sata u Ulici Varoš u Puli zbog pružanja taksi usluga sukobila prvo verbalno, a potom i fizički. Obojica su lakše ozlijeđena. Protiv njih podnijet će prijavu za remećenje javnog reda i mira. Starijeg muškarca su u utorak navečer priveli.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • 05.09.2019.

    Takve stvari mogu prolaziti kod nas, a da se nešto slično dogodi u bilo kojoj zapadnoj zemlji, počinitelj bi ostao i bez taxija i bez licence, završio bi u zatvoru na 2-3 godine, a cijela priča bi ga koštala više nego što zaradi u godini dana. Da ne spominjem što bi se dogodilo u Americi, jer su tamo zakoni puno drastičniji nego kod nas, a suci su nerijetko brzi na okidaču. A kod nas će to proći prijavom za remećenje javnog reda i mira, istovjetno kao da je policajac zatekao da nogom udara i ruši koš za smeće. Pa sve dok ćemo imati takve zakone, imati ćemo i takvu situaciju u zemlji.

  • salkomalo 05.09.2019.

    Ove teroriste svaki po 10 godina zatvora: 2 za napad, 3 za kaljanje ugleda RH, 5 za teroristički čina uništavanja Hrvatskog turizma.

  • radulaex 05.09.2019.

    Malo poznajem situcaiju u Puli i 100posto sam siguran da je ovaj to zasluzio.. Evo i zasto.... 1. Svaki taksist u Puli da bi radio mora imati taksi licencu koja kosta dosta... stvarno dosta... Sad ti gledaj ako imas 2, 3 vozaca dodes se do jako lijepo brojke. Radi se od desetcima tkn. 2. Uberovaca ima na sve strane i oni teoretski ne smetaju jer oni rade preko aplikacije. Kad trebas taksi odes na app i dogovoris sve..... Ali sta se desava. Uber moze svatko voziti.... Prijavis se kao vozac rentas auto i vozis [nitko od njim nema taksi licencu] eto ga prva stvar nismo svi jednaki ... Ja trebam licencu od 10tkn ( za svakog vozaca) a ti ne..... Oni prvu voznju odrade preko app i onda putnicima djele svoje vizike... Prvu voznju preko app platis npr... 30kn a onda kad ga zoves na br sa vizitke on ti naplati. 150kn... To je rad na crno i tako jedino funkcioniraju jer drugacije im se nebi isplatilo.. Dalje... Kradu ljude s ulice sto znaci covijek naruci taksi [ne uber nego obicni] i ovaj krene po putnika a uber bude u blizini i predstavi se kao taksi koji je narucen [obicni] i odveze putnika naravno po cijeni normalnoj bez app. Naravno bez racuna bez icega.... nastavak u komentaru

Komentiraj...
Vidi sve komentare