To je to što me zanima!

'Pametnom' strankom splitska vijećnica planira na izbore

Stranka Pametno Marijane Puljak namjerava se natjecati na parlamentarnim izborima, a još su u opciji koalicije s čelnicima Metkovića, Omiša i Primoštena
Vidi originalni članak

Građanska inicijativa "Za pametne ljude i pametan grad" nezavisne splitske vijećnice Marijane Puljak prerasla je u političku stranku "Pametno". Tijekom dvije godine djelovanja u Gradskom vijeću Splita, Puljak se pokazala žestokim oponentom aktualne vlasti koju predvodi Ivo Baldasar (SDP), posebice oko dodjele koncesije nad Turističkom palačom na Rivi, a oni su joj često zamjerali na "pametnom" imenu inicijative smatrajući da njime omalovažava pamet drugih vijećnika.

Kako bilo, stranka Pametno namjerava se natjecati na predstojećim parlamentarnim izborima,  a još su u opciji koalicije s gradonačelnicima Božom Petrovom iz Metkovićam te Ivanom Kovačićem iz Omiša.

- Želimo živjeti u europskoj Hrvatskoj, u zemlji kojom će upravljati novi ljudi, stručni i sposobni, nikako podobni. Želimo gledati u budućnost i stvarati zemlju koja će se temeljiti na znanju, struci i radu. Umjesto da se bavimo prošlošću, nama je važno gdje smo danas i gdje ćemo biti 2031. godine. U našoj viziji Hrvatske ne postojim „ja i moje“ već „mi i naše“. Borit ćemo se za interes građana jer je naše poimanje politike rad za opće dobro. S ovim načelima namjeravamo izaći na predstojeće parlamentarne izbore. Sigurni smo kako će građani Hrvatske prepoznati naš program i drugačiju politiku i kako smo svi zajedno spremni za velike promjene – poručili su iz stranke Pametno.

Za predsjednicu izabrana je Marijana Puljak, a predsjedništvo okuplja čak osam profesoraU svibnju su Puljak napustile dvije gradske vijećnice Daša Dragnić i Danira Matošić, te nastavile djelovati u Gradskom vijeću ne vrativši mandat inicijativi "Za pametne ljude i pametan grad“. Navodno su otišle zbog prevelikog utjecaja Marijaninog supruga, splitskog znanstvenika Ivice Puljka koji je imenovan tajnikom u subotu osnovane stranke. 

- I dalje nema objašnjenja zbog čega su napustile inicijativu, no, mislim da će se vrlo brzo vidjeti o čemu je riječ kroz njihovo djelovanje na predstojećim sjednicama Gradskog vijeća. Građanska inicijativa „Za pametne ljude i pametan grad“ nastavit će svoj rad kao građanski forum stranke Pametno u koji će se moći uključiti i osobe koje nisu članovi stranke te nastaviti aktivnosti na ostvarenju programa Pametnog grada Splita, za kojeg smo dobili povjerenje građana – dodala je Puljak.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • tonkica344 15.06.2015.

    Danas se doista svatko može baviti politikom..

  • ljubica ljubičica_1 15.06.2015.

    Ona nema nikakve šanse.U Splitu glat prolazi SDP-e i to zahvaljujući glupostima Karamarka.

  • colonelo 15.06.2015.

    ... pa zar nije "sdp" prva "pametna partija" ? ... pa oni imaju peđu matića - 80% HRVI zbog naročito teškog oblika PTSP-a ... ha ha ha ha ha ha ha ha ha ... strava ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare