To je to što me zanima!

Panika kod Koprivnice: Lopovi kradu bačve, a vino prolijevaju

Nepoznati provalnici obijaju brave i podrumarima iz klijeti odnose posude od inoksa koje vrijede nekoliko tisuća kuna. Mladenu Lopariću ukrali su bačve od 3.000 kuna
Vidi originalni članak

Klijet u Kunovec Bregu naslijedio sam od oca, a on od svojeg oca, ali tri generacije se ne sjećaju ovakvog vandalizma, rekao je Mladen Loparić (55) iz Koprivnice.

Šokirao se došavši prošle subote po vino. Vrata kleti bila su razvaljena, a ispred nje je stajao nosač inoks bačve. Podrum je plivao u vinu. Bilo ga je nekoliko centimetara. Nestale su dvije bačve od inoksa zapremnine 200 i 400 litara. 

- Ne znam jesu li sve prolili ili su dio odnijeli s bačvama koje vrijede više od 3000 kuna. Ja nisam popio ni dvije litre ovogodišnjeg vina koje je bilo jako dobre kvalitete - jada se Loparić. 

Prisjeća se da su mu provalili i prije osam godina, ali samo u podrum. Odnijeli su nekoliko litara vina. Klijet je bila otvorena dva tjedna i ništa nije nedostajalo.

U susjedstvu je klijet Ivana Cmrka (63) iz Đelekovca. Njemu su ukrali inoks bačvu s gotovo 200 litara starog vina.

- Na godinu dobijem malo više od 400 litara i polovicu su mi ukrali. Nije mi toliko do vina koliko do bačve. Skupa je, a mirovine su male - pojadao se Cmrk koji je došao sa ženom promijeniti bravu i popraviti vrata.

Razbili ormarić za struju, ukrali i glazbenu liniju

Vlasnici klijeti u Maklacu na Kunovec Bregu ogorčeni su provalama. Nepoznati vandali im odnose i vrednije predmete iz soba, a ne samo iz podruma. Prijavili su ih policiji koja ih traži, no zasad bez uspjeha.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • pogled odozdo 07.12.2012.

    ma ne vjerujem da su ukradene radi sirovine pa ta jedna baćva nije teza od deset kila to sigurno ne kosta vise od 30 kn na odpadu pa bolje onda ukrast dva bicikla isto željeza imaju .a sto se policije tiće večina nas misli da od prijave nikakve koristi ,al ja sam jedamput prijavio i za manje i bogami ga ufatiše

  • Naymer 06.12.2012.

    Opet pijani zagorci prolupali bačve im nestaju ispred očiju!!!!!

  • Mrkvic 06.12.2012.

    Evo opet bu moj tast rekel da su drvene bačve bolje za vino od INOXica .

Komentiraj...
Vidi sve komentare