To je to što me zanima!

Panika na dijalizi: Pacijent je prešutio da je zaražen HIV-om

Splitska bolnica prošle subote je primila muškarca koji je osoblju prešutio da je HIV pozitivan. Sad preventivne lijekove mora uzimati jedan pacijent i medicinska sestra
Vidi originalni članak

Pacijent i medicinska sestra iz splitskog KBC-a primaju preventivne lijekove zbog opasnosti da su se zarazili virusom HIV-a nakon što je bolnica prošle subote primila muškarca koji je liječnicima prešutio da je HIV pozitivan. 

Zaraženi muškarac je završio na dijalizi no nakon njega na redovnu dijalizu došao je mladić koji sada mjesec dana mora čekati krvne nalaze kako bi doznao je li zaražen. U istoj neizvjesnosti je i medicinska sestra s Odjela kardiologije koja je zaraženom muškarcu navodno vadila krv bez rukavica.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da službe rade što trebaju.  

>>> Više o užasu nakon dijalize u splitskom KBC-u čitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju 24sata


Idi na 24sata

Komentari 193

  • beiv 15.01.2015.

    Da li bolnica ima sredstva za jednokratne rukavice! Glavno da Siniša ima!

  • sosman 13.01.2015.

    Jad jadni sebični... pomorac koji je zarazio sebe sa ko zna kojom kurv...nom i kad je doša doma zarazija ženu... nije ga briga oće li koga zarazit bitno je samo da je on zadovoljan i da je njemu dobro... SRAMOTA I JAD

  • Prva Proleterska 12.01.2015.

    Ne mogu shvatiti drukćiju situaciju , nego da je pacijent mislio , da je sestra pogledala u njegovu kartoteku , pa nije ni posebno naglasio. A sestra recimo friška , pa nije ovoga ni poznavala od prije . Kako je doznala ? Izgleda , da je prikljućila novoga pacijenta i onda išla ispunjavati kartoteku ovoga , koji je završio sa dializom , jer se izdijalizitanom nikuda ne žuri , dok ćeka prijevoz ! ! Meni piše na kartonu CAVE PEN sa crvenom preko cijele kartoteke na vrhu i kad god mi pripisuju išta , ja to napomenem posebno. Ne možeš od doktora oćekivati , da u toj procesiji pacijenata , pamti 20 min. kolko traje pregled , da sam alergićan !

Komentiraj...
Vidi sve komentare