To je to što me zanima!

Pao i šef dimnjačara: Uskok ga tereti za utaju 432 tisuće kn?!

Upravitelju Dimnjačarske obrtničke zadruge Grada Zagreba na teret se stavlja da je 2018. i 2019. iz svojega obrta "Ferenc" vršio fiktivna plaćanja pritom oštetivši državu za 432.000 kuna poreza
Vidi originalni članak

Jutros je u sklopu velike akcije Uskoka uhićena Ana Karamarko, supruga bivšeg potpredsjednika Vlade RH i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. U ranu zoru krenula je akcija "Flajš" tijekom koje je uhićeno 37 ljudi za koje se pretpostavlja da su na neki način oštetili državu, bilo to poreznim prevarama ili pranjem novca.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićena Ana Karamarko

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Među 37 osumnjičenika našlo se i jedno dobro poznato zagrebačko ime. Riječ je o šefu dimnjačara Nenadu Zrinskom, piše Jutarnji.

Upravitelju Dimnjačarske obrtničke zadruge Grada Zagreba na teret se stavlja da je 2018. i 2019. iz svojega obrta "Ferenc" vršio fiktivna plaćanja pritom oštetivši državu za 432.000 kuna poreza, a fakture su između ostaloga glasile upravo na dimnjačarske usluge.

Zrinski je u prvi plan javnosti dospio nakon potresa u Zagrebu. Tada je Dimnjačarska obrtnička zadruga (DOZ), kojoj je Zrinski upravitelj, uputila dopis Gradskoj plinari u kojem tvrde kako niti jedan dimnjak u užem i širem središtu Zagreba građen od opeke nije siguran za uporabu. Učinili su to bez ikakvih prethodnih ispitivanja svakog pojedinačnog dimnjaka, koje u samo dva dana, sve i da su to htjeli, nisu mogli ispitati.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Vrac666 21.05.2020.

    Kad kreče zamjena vrlo opasnih bojlera?

  • Vrac666 21.05.2020.

    Dimnjačar doslovno zacrnio lovu

  • korisnicko ime 21.05.2020.

    leglo kriminala

Komentiraj...
Vidi sve komentare