To je to što me zanima!

Pao je u grob u Sukošanu: 'Zvao sam 112, smijali su se. Spojili su me s Hitnom dok sam bio u rupi'

FOTO: ILUSTRACIJA Sukošanac je potrgao ligamente koljena nakon što je pao u rupu na novom groblju u Sukošanu uoči blagdana Svih Svetih 2016. godine. Tužio je općinu i dobio 1793 eura
Vidi originalni članak

Sukošanac je dobio sudski spor protiv općine i odštetu od 1793 eura za slučaj uoči blagdana Svih Svetih 30. listopada 2016., piše Zadarski.hr. Toga dana sa suprugom je bio na novom groblju i nosio je aranžmane u obje ruke. Odjedanput je propao u rupu. Osjetio je jaku bol u bedru i kuku i rasparao je hlače. Supruga i poznanica pokušale su ga izvući, ali nisu mogle. Nazvao je 112.

- Rekao sam im da sam pao u grob na novom groblju u Sukošanu, a oni su se smijali. Objasnio sam im da me jako boli i da se ne mogu smiriti nakon čega su me spojili s Hitnom. Pričao sam s doktorima dok sam bio u grobu - rekao je Sukošanac na sudu. 

Svjedočio je i kako je supruga tada nazvala direktora Milana Ročaka, direktora komunalnog poduzeća koje je upravljalo grobljem i rekla mu je da joj je muž pao u grob te da je grob otvoren.  Oko groba u koji je Sukošanac pao okupilo se 50 ljudi, a onda je stigla Hitna sa sirenama. Prevezli su ga u bolnicu gdje su ustanovili da su mu pukli ligamenti u desnom i djelomično u lijevom koljenu.

Direktor komunalnog poduzeća rekao je na sudu kako na tom groblju postoje dvije  vrste grobnica i to jedne gdje je otvor prema gore, te se lijes spušta vertikalno, a što je obično slučaj na starim grobovima, te druge gdje su grobnice jedna nasuprot druge a između njih je hodnik, a svaka ima svoj otvor bočno te da nisu imali slučajeva da su pukle ploče. Sudac je obrazložio kako je popustila betonska ploča za koju odgovara tuženik, u ovom slučaju općina kao vlasnik objekta, koja mora isplatiti Sukošancu 1793 eura.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • nori 🖖 28.12.2023.

    U što je gledao ?

  • Molon labe 28.12.2023.

    Ne hoda se po tuđim nadgrobnim pločama, ja mu ne bi dao ni cent.

  • mala Ličanka 28.12.2023.

    Odšteta sramotna, smiju se od čovjeka, sramotno.. A nitko neće da radi taj posel.. Neka gospoda rade ubuduće 😁😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare