To je to što me zanima!

Pao lift na Braču, troje je teško ozlijeđeno, među njima i dijete

U obiteljskoj kući u općini Pučišća na otoku Braču došlo je do pada lifta u kojem je ozlijeđeno troje ljudi, među kojima je i četverogodišnje dijete
Vidi originalni članak

Osobe koje su se nalazile u liftu prebačene su helikopterom u KBC Split, a kako doznajemo, dvoje osoba je zadržano na liječenju u bolnici zbog težih ozljeda ekstremiteta, dok je dijete pušteno na kućnu njegu - javljaju iz PU splitsko-dalmatinske.

Dizalo, za koje se pretpostavlja da je namijenjeno za osobe s invaliditetom, se srušilo sinoć oko 20.30 sati u obiteljskoj kući u Klesarskoj ulici.

Načelnik općine Pučišća rekao nam je da su u dizalu bili jedan muškarac srednjih godina s invaliditetom, njegov otac i četverogodišnje dijete.

- Poznajem obitelj, muškarac s invaliditetom doživio je nesreću prije 10ak godina i dugo je bio na oporavku. U svakodnevnom životu mu pomažu njegova majka i otac, koji su stariji ljudi. Koliko sam čuo, sinoć je njegov otac u KBC-u imao operaciju, a dijete je pušteno na kućnu njegu - rekao nam je načelnik Marino Kaštelan.

U intervenciji su sudjelovali vatrogasci iz DVD Pučišća i DVD Supetar, te djelatnici HMP Brač.

- Akcija spašavanja trajala je oko 15 minuta nakon čega je helikopter došao po njih. U nesreći je sudjelovalo troje ljudi iz iste obitelji, među kojima je bila i osoba s invaliditetom. Na svu sreću izvlačenje nije bilo komplicirano i nismo trebali ništa rezati - rekli su nam iz DVD-a Pučišća. 

 Supetarski vatrogasci koji su izvukli unesrećene i pomogli pri pružanju prve pomoći kao i u njihovom transportu u zračnu luku Brač poželjeli su unesrećenima brz oporavak.

Uzrok nesreće još nije poznat, a očevid je u tijeku.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 31.05.2021.

    i svi se nabili u dizalo, lijeno zdravim ljudima hodati. ajde invalid što mora koristiti dizalo ali svi se natrpat a sigurno nije velika nosivost

  • makisaKZZ 31.05.2021.

    Takve stvari se desavaju kada vlasnici dizala stede par stotina kuna mjesecno na redovnom odrzavanju dizala.Pogotovo na otoku Bracu gdje je to malo skuplje jer serviseri trebaju doc iz Splita.

  • JusticeLeague 31.05.2021.

    kako je ostao invalid ? divljanje za volanom ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare