To je to što me zanima!

Papa Franjo: 'Nemojmo Božić pretvarati u svjetovni blagdan!'

Božić nije da tražimo blistava svjetla svijeta, da se zatrpavamo darovima, ručkovima i večerama, a ne pomognemo siromahu, kaže katolički poglavar
Vidi originalni članak

Papa Franjo je u srijedu podsjetio da se Božić, kada kršćani slave rođenje Isusovo, ne smije svesti na "lijepu tradicionalnu proslavu" i na "zaglušujuću buku konzumerizma".

- Oglašivačka mašinerija poziva na razmjenu uvijek novih darova kako bismo jedni druge iznenadili. No sviđa li se Bogu takva proslava? - upitao je vjernike Sveti Otac rođen u Argentini na redovitoj općoj audijenciji srijedom.

- Božić znači dati prednost Božjem tihom glasu pred zaglušujućom bukom konzumerizma - rekao je poglavar 1,3 milijarde katolika u svijetu.

- Ostane li Božić samo lijep tradicionalni blagdan u kojemu mi imamo glavno mjesto a ne On, onda je to izgubljena prilika. Molim vas, nemojmo pretvoriti Božić u svjetovni događaj! - zamolio je.

- Tih dana trčimo kao što nikad ne činimo u preostalom dijelu godine - rekao je, ocijenivši da se takva grozničava užurbanost protivi vjerskim osjećajima.

- Božić nije da tražimo blistava svjetla svijeta, da se zatrpavamo darovima, ručkovima i večerama, a ne pomognemo siromahu - dodao je papa Franjo.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • banirana 20.12.2018.

    kako ko rekla je kokoš - nije otkrio ništa novo ali dužnost mu je da upozorava neke nazovivjernike- ima dosta ljudi koji slave Božić zapravo idolopoklonički - djeci daju dojam kao da je njihov rođendan a ne Isusov - uživaju u materijalizmu i u samome sebi - zapravo ih uče da obožavaju sami sebe i stvari i stvorenje umjesto da obožavaju Stvoritelja a to je idolopoklonstvo iliti vjerski preljub - samoostvarenje samoispunjenje samoovo samoono…. džaba ti je tražiti sebe ako nisi pronašao Boga - Isus je jedini Bog i jedina istina - on je ono što svaki čovjek traži samo što neki ne znaju da je On ono što traže - obratite se i vjerujte Evanđelju kaže Gospodin - niko ne može reći nekome ništa važnije ni istinitije ni pametnije ni jasnije od toga - Božja riječ je savršena i ne podnosi da joj ljudska retorika išta oduzima ili dodaje - a Evanđelje je ogledalo pred koje će morati stati svaki čovjek nakon tjelesne smrti i ta slika u ogledalu će ga opredijeliti ili za vječni raj ili za čistilište ili za vječni pakao - kao što je i ovaj fizički svijet postojao i prije nego smo se mi rodili na nj i osobno ga iskusili tako ćemo iskusiti i nakon tjelesne smrti da postoji i onaj duhovni svijet u koji zauvijek prelazi naša besmrtna duša - i zato svima želim na dobro vam i na prosvjetljenje i spasenje duše došlo sveto porođenje Isusa Krista koji je otišao na križ za sve ljude koji to žele- koji Bogu istinski priznaju grijehe kaju se srcem i obraćaju i ljube pokoru

  • 19.12.2018.

    Ima stara zagorska popevka: Kaj su rekli velecasni, dobar je i buncek masni...

  • Fajlpz 19.12.2018.

    Zakasnio barem 50 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare