To je to što me zanima!

Papa Franjo: U redu je udariti djecu, ali s dostojanstvom

Dobar otac oprašta, ali i djecu ispravlja, no bez da ih ponižava, rekao je papa Franjo tijekom tjedne audijencije na kojoj je govorio o ulogama očeva u obitelji
Vidi originalni članak

Papa Franjo izazvao je pomutnju nakon što je izjavio da je u redu udariti djecu, ali s pravom i dostojanstvom. Papa je tijekom tjedne audijencije govorio o ulozi očeva u obitelji. Govorio je o tome što to znači biti dobar otac. 

- Dobar otac oprašta, ali i djecu ispravlja, no bez da ih ponižava - rekao je Papa. Nakon toga je ispričao anegdotu.

- Jednom sam čuo kako je jedan otac rekao da ponekad mora malo udariti dijete, ali ne u lice kako ga ne bi ponizio. Kako je to lijepo. Otac zna koliko dostojanstvo vrijedi. On dijete mora kazniti, ali to radi s pravom i ide dalje - rekao je Papa. Njegova izjava je zgrozila roditelje i udruge za prava djece koje ističu da djeca imaju pravo odrastati bez nasilja. Zbog burnih reakcija, Papine je izjave pokušao objasniti Thomas Rosica, suradnik vatikanske službe za javnost i predvoditelj za engleski. Rekao je da Papa nije govorio o nasilju prema djeci nego o tome "kako nekome pomoći da postane zrela osoba".

- Tko nije nikada udario dijete ili ga nisu udarili njegovi roditelji - pita Rosica. 

- No nema govora o zlostavljanju djece. Pogledajte samo kako se Papa ponaša prema djeci i pustite da te slike i geste govore same za sebe - rekao je Rosica, piše Bild.  

Idi na 24sata

Komentari 97

  • El Tractor 13.02.2015.

    Papa je izuzetno pametan čovik, svaka njegova misao je poruka.

  • suncostaj 08.02.2015.

    djeca nisu uvijek anđeli, nekada su sami sebi neprijatelji, a s druge strane nisu svi roditelji psihijatri, psiholozi, da bi mogli problem riješiti komunikacijom...naravno sve za dobrobit djeteta ..

  • DejanKondac 08.02.2015.

    ja mislim da su psiholozi dokazali da deca koja nisu fizicki kaznjavana kad odrastu nisu skloni nasilju tj. da postoji paralela sa nasiljem u detinstvu i nasiljem u zreloj dobi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare