To je to što me zanima!

Papa prihvatio ostavku biskupa zbog pedofilskog skandala

Vatikan je priopćio da je Franjo prihvatio ostavku biskupa Alda di Cilloa Pagotta (66) iz Paraibe osumnjičenog za "zatvaranje očiju" u slučaju osumnjičenog svećenika pedofila
Vidi originalni članak

Papa Franjo prihvatio je ostavku brazilskog biskupa koji je optužen za "zatvaranje očiju" u slučaju osumnjičenog svećenika pedofila u svojoj biskupiji, objavio je Vatikan u srijedu.

Vatikan je priopćio da je Franjo prihvatio ostavku biskupa Alda di Cilloa Pagotta (66) iz Paraibe, navodeći dio crkvenog zakona po kojemu su biskupi obvezni dati ostavku ako su bolesni ili zbog nekog "izvanrednog razloga".

Pagotto bi pod normalnim okolnostima ostao biskup dok ne navrši 75 godina.

Prošle mu je godine Crkva oduzela sve ovlasti dok se ne završi istraga.

Pagotto  je bio optužen da je u svojoj biskupiji dopustio rad svećenicima koji su odbijeni na drugim mjestima u Brazilu  jer su osumnjičeni za zlostavljanje djece.

Papa Franjo prošli je mjesec objavio ukaz po kojemu su biskupi koji su zanemarili slučajeve seksualnog zlostavljanja mogli biti predmet istrage i uklonjeni s dužnosti ako sami ne ponude ostavku.  

Idi na 24sata

Komentari 18

  • king4 07.07.2016.

    Nek mi neko objasni kako je moguce mladog covjeka od 17god do 50 drzati zatvorenog, bez tjelesnih potreba koje svi imamo...da se samo moli i ne poludi. I onda im mi djecu ko janjce dovodimo. Ja sam tome rekao NE. Svi su psihicki nestabilni i najgora opcija za djecu. Pedofili i najgora vrsta ljudi. Najveci zlocini kroz povijest i traje i traje mafija u Rimu sa vlastitim novcima. Meni je to sekta i uzas. Zloooo

  • ROBERT 70 07.07.2016.

    Bando pedofilska,treba im odsjeći onu stvar

  • Apokalipsični Prorok 06.07.2016.

    U crkvu se uvuklo par bolesnih homoseksualaca koji su redom i pedofili...jer bolest istospolna je gora od najgore kuge

Komentiraj...
Vidi sve komentare