To je to što me zanima!

Papa Franjo: Ne gubite nadu, kršćanin ne može biti tužan

Tijekom govora u Vatikanu papa Franjo najavio je i kako će u srpnju posjetiti Brazil, gdje će sudjelovati na vjerskom okupljanju i na Copacabani predvoditi misu
Vidi originalni članak

Papa Franjo je u nedjelju u Vatikanu predvodio misu povodom Cvjetnice na Trgu svetog Petra. Na trgu se okupilo tisuće vjernika koji su nosili palmu i grančice maslina, a Papa je u svom govoru podsjetio kako je "veliki tjedan" najvažnije slavlje Katoličke crkve. 

Tijekom govora papa Franjo najavio je i kako će u srpnju posjetiti Brazil. BBC javlja kako će Papa sudjelovati na vjerskom okupljanju u Rio de Janeiru te će na plaži Copacabana održati misu.

- Radujem se posjetu Brazilu u srpnju - rekao je Papa. Dodao je kako će to okupljanje biti znak vjere u cijelom svijetu. Prethodni papa Benedikt XVI. je slično slavlje posjetio 2011. godine u Madridu. 

"Kršćanin nikada ne može biti tužan"

Molim vas ne dajte da vam ukradu nadu onu koju nam daje Isus, rekao je papa Franjo. Tu rečenicu, kao i mnoge druge, Franjo je izrekao bez da ih je prethodno napisao, dakle, dio homilije je izgovorio izvan napisanoga. 

Tako je, prije nego li je zamolio da se napušta nadu, kazao kako je vrag uvijek spreman ubaciti se u trenucima obeshrabrenja. Radost je jedna od tri riječi koje je papa Franjo uzeo kao okosnicom homilije. Druge dvije su: križ i mladi.

- Muškarci i žene, nemojte nikada biti tužni. Kršćanin nikada ne može biti tužan. Nemojte da vas svlada obeshrabrenje. Naša radost ne nastaje zbog posjedovanja toliko stvari, već zbog susreta s jednom osobom: Isusom, koji je među nama i s njime nikada nismo sami, pa ni u teškim trenucima kada se nalazimo pred problemima i preprekama koje izgledaju nepremostive - kazao je Franjo.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • PapaŠtrumpf 25.03.2013.

    Vidjet ćemo koliko će ovaj Papa crkvenim blagom pomoći siromašne...

  • Hasenfefer 24.03.2013.

    pitaj to srbe, hrvate, bosance, makedonce, albance, crnogorce ma dobro svima kaj su im slovenci popapali lovu jel umiru od smijeha. živjela eu, slo i cipal tko je sljedeći da se smeje. Komitenti VATIKANSKE BANK ?

  • šimešime 24.03.2013.

    "Baka mi je govorila da platno kojim je bio pokriven Isus nije imalo džepove", rekao je danas aludirajući na uzaludnost ljudske žeđi za novcem. Naravno da "briljantni" novinar to nije zamijetio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare