To je to što me zanima!

Papin blagoslov 'Urbi et Orbi' od lipnja će kružiti oko Zemlje

Molitvu i blagoslov koji je papa izrekao prije tri godine, u kojem je pozvao 'uplašeni i pogubljeni svijet' da preispita svoje prioritetet, znanstvenici su pretvorili u 'nano-knjigu' veličine nekoliko milimetara
Vidi originalni članak

Papa Franjo u nedjelju je s Trga svetog Petra uputio svoj balgoslov Urbi et Orbi (Gradu i svijetu), a od ove godine njegov će blagoslov otići i u svemir te kružiti oko našeg planeta. 

Molitvu i blagoslov koji je papa izrekao prije tri godine na praznom Trgu svetog Petra, u kojem je pozvao 'uplašeni i pogubljeni svijet' da preispita svoje prioritetet, znanstvenici su pretvorili u 'nano-knjigu' veličine nekoliko milimetara, piše Točkazarez.hr.

MOLITVA ZA DOBROBIT NARODA Papa Franjo: Mirovni sporazum iz 1998. može biti konsolidiran, on je donio kraj nasilju u Irskoj

Projekt se zove 'Spei Satelles' (Čuvar nade), a tu minijaturnu knjigu lansirat će na satelitu koji će ponijeti SpaceX-ova raketa Falcon 9 u lipnju iz kalifornijske baze Vanderberg. Projekt je dio suradnje talijanske svemirske agencije, Vatikana i više talijanskih instituta, samu 'nano-knjigu' dizajnirali su studenti Politehničke škole u Torinu. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare