To je to što me zanima!

Papu Franju 'izdali' svećenik iz Opus Deija i PR stručnjakinja

Atrkativna PR stručnjakinja Francesca Immacolata Chaouqui (32) i španjolski svećenik Lucio Angel Vallejo Balda (54) našli su se u središtu vatikanske afere
Vidi originalni članak

Atraktivna PR stručnjakinja Francesca Immacolata Chaouqui (32) i španjolski svećenik Lucio Angel Vallejo Balda (54), povezan s Opusom Dei, našli su se u središtu skandala koji potresa Vatikan, javlja Guardian.

Dvojac je uhićen zbog sumnje da su medijima dostavljali materijale o reformama koje unutar Crkve želi provesti papa Franjo. No, iz Vatikana su odbili komentirati je li do ovih uhićenja dovela istraga o hakiranju osobnog računala glavnog državnog revizora Libera Milonea. Navodno je Milone o tome podnio prijavu Vatikanskoj žandarmeriji.

Vatikan je uhićeni dvojac, inače bivše članove komisije koju je Papa imenovao kako bi reformirao crkvene financije, optužio za 'izdaju Pape koji im je dao svoje povjerenje'.

Facebook

Inače, njihova uhićenja uslijedila su nakon višemjesečne istrage i sumnje da povjerljive dokumente dostavljaju dvama piscima čije knjige uskoro trebaju ugledati svjetlo dana. 

Gianluigi Nuzzi izdaje već treću knjigu vatikanskih tračeva, kojoj će naslov biti Križni put (Via Crucis), dok je još rječitiji naslov knjige Emiliana Fittipaldija - Škrtost (Avarizia). 

Izdavači su najavili kako će knjige otkriti nove dokaze o skandalima u Vatikanu i navodnim urotama 'stare garde svećenika' kako bi potkopali pokušaje pape Franje da provede reforme. 

Idi na 24sata

Komentari 83

  • japanokinez 03.11.2015.

    Mafija skrivena iza vjere. Ništa drugo.

  • FPS95 03.11.2015.

    vjera je nešto drugo ali religija = zlo

  • Delija Novoroosija 03.11.2015.

    oprosti im Pape :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare