To je to što me zanima!

Paradoks: Najpoznatiji pirat Dotcom štiti prava muzičara

Dotcom, rođen kao Kim Schmitz u Njemačkoj, uhićen je u siječnju na svojem imanju u Aucklandu temeljem američke tjeralice zajedno sa šestero suradnika
Vidi originalni članak

Kim Dotcom, najpoznatiji svjetski pirat, ima rješenje za borbu protiv piratstva. Pripremio je projekt Megabox koji bi glazbenike trebao ‘osloboditi okova’ diskografskih kuća i omogućiti im da zarađuju puno više novca od prodaje glazbe. Megabox je zamišljen kao streaming aplikacija putem koje će glazbenici prodavati svoje pjesme. 

Dotcom, rođen kao Kim Schmitz u Njemačkoj, uhićen je u siječnju na svojem imanju u Aucklandu temeljem američke tjeralice zajedno sa svojih šestero suradnika. Američki tužitelji terete ih da su pokrenuli najveću internetsku stranicu Megaupload koja narušava autorska prava čime su protuzakonito zaradili milijune dolara. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zelot 22.06.2012.

    Nije paradoks jer piratstvo šteti prvenstveno diskografskim kućama, a ne autorima i glazbenicima, dapače glazbenicima čak i pomaže jer više ljudi čuje njihovu glazbu i dolazi na koncerte.

  • Walton Simons 22.06.2012.

    Ima čovjek pravo. Treba se riješiti raznih posrednika i svodnika pa će svi profitirati i autori i korisnici.

  • user_122388 22.06.2012.

    Ma svaka čast Dotcom-u...Slažem se s njim. A o kojim to autorskim pravima govorimo? Ja nisam ni kune dobio od ZAMP-a a moje se skladbe vrte po radio postajama. Kad ih nazovem i pitam - Što s tim?, nema kometara... Hebena lopovska država, posrana do kraja... Pitajte Alku Vujicu kako ih je oprala zbog toga na jednom ZAMP-ovom domjenku! Da se prezivam Škoro, sve bih dobili

Komentiraj...
Vidi sve komentare