To je to što me zanima!

Parking? Može. U hladu za 20 kuna, a na suncu za 10 kuna

Parkirna mjesta na magistrali, u manjim mjestima od Splita prema Omišu, nerijetko su privatne parcele s nekoliko parkirnih mjesta i zanimljivim načinom naplate
Vidi originalni članak

Razmazili smo goste. Ne trebaju ni dolaziti u Primošten ako nemaju za dnevnu parking kartu od 50 kuna, rekao je načelnik Općine Primošten Stipe Petrina.

Za 50 eura, koliko turist u Primoštenu na parkiranje potroši u sedam dana, u Beču se primjerice može parkirati 50 puta po pola sata. Petrina dodaje kako sat vremena u hit gradovima ovoga ljeta - Vodicama i Primoštenu - plaćaju deset kuna po satu.

- Imamo dovoljno mjesta za automobile gostiju, no problem se pojavljuje navečer kad se zbog atraktivnih javnih događanja u mjesto sjate svi gosti od Ražnja, Rogoznice i Grebaštice, ali i Brodarice - dodao je Petrina.

Dubrovnik je rekorder po pitanju cijena parkiranja

Dubrovnik je rekorder po pitanju cijena parkiranja. Za jedan sat zaustavljanja kraj zapadnog ulaza u grad treba izdvojiti 40 kuna, a dnevna karta je vrtoglavih 880 kuna. Kilometar udaljeno parkiralište od središta Dubrovnika svoje usluge naplaćuje 20 kuna po satu. Na Korčuli, u istoimenom gradu, cijena je 25 kuna po satu.

- Dosta putujemo Hrvatskom i svijetom, ali ovako visoku cijenu parkiranja nigdje nismo vidjeli – rekla nam je čitateljica koja je dva sata parkiranja u Korčuli platila 50 kuna.

Parking na suncu 10, a u hladu 20 kuna

U Trogiru, u samom središtu grada, cijena parkiranja je 20 kuna po satu. Parkirna mjesta na magistrali, u manjim mjestima od Splita prema Omišu, nerijetko su privatne parcele s nekoliko parkirnih mjesta i zanimljivim načinom naplate. Tako u Krilu Jasenice parkiranje na suncu stoji 10 kuna po satu, a ako ga se ostavi u hladu, morat ćete platiti 20 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 512

  • Ray Barone 14.08.2014.

    I u čemu je problem? To su privatne parcele, ja bi ih derao još više, a volio bih vidjeti da mi netko veli da moram dozvoliti besplatno parkiranje na mom privatnom posjedu...tko voli nek izvoli, nitko ih ne tjera...

  • Ana Vlainić 14.08.2014.

    ajmeeeeee eto živim u Hr -ali na more nikad neću ići.... :(

  • dazoh 14.08.2014.

    Moja roba moj dućan ,kome hoću tome dam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare