To je to što me zanima!

Patafta nudi 12 milijuna kuna kako bi se branio sa slobode

Varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku pritvor je produljen na još dva mjeseca zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke
Vidi originalni članak

Varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku pritvor je produljen na još dva mjeseca zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke. 

Drugoosumnjičeni poduzetnik Davor Patafta ponudio je 12 milijuna kuna jamčevine kako bi se branio sa slobode. To je najveća svota koju je itko ponudio kao jamčevinu u Hrvatskoj. Patafta nudi 10 milijuna u mjenicama i dva u gotovini. Ako sud idućih dana odbaci USKOK-ovu žalbu na jamčevinu, Patafta će izaći na slobodu. 

USKOK je istragu pokrenuo prije mjesec dana zbog sumnje da je Čehok oštetio Grad za 29 milijuna kuna, a u četvrtak su proširili istragu zbog sumnje da je pokušao omogućiti Patafti da s fiktivnih 6,2 milijun kuna preuzme većinsko vlasništvo nad varaždinskom gradskom tvrtkom Zračna luka Varaždin Airport vrijednom 21 milijun kuna, javlja HRT. Tereti ga i da je Grad oštetio za četiri milijuna kuna koliko su iznosile dvije gradske pozajmice Pataftinoj tvrtki.

Uz njih dvojicu koji ostaju u pritvoru dok odluka o jamčevini ne postane pravomoćna, pritvor je produljen i Narcisi Huljev, predsjednici uprave jedne od Pataftinih tvrtki.  

Idi na 24sata

Komentari 47

  • dezer 09.07.2011.

    kakvih sve ima lopova...

  • timica2 09.07.2011.

    Vidi razmaženka...........,on bi platio,jamčevinu i branio se sa slobode.Ma nemoj,samo ti budi unutra,koliko znam u istražnom zatvoru nije baš sjajno.Tako kažu.!

  • mazaluna 09.07.2011.

    Evo sve se kod nas može kupiti,više ukradeš veće su ti šanse da izađeš iz zatvora.Oni što ukradu cigarete i kobasice odmah dvije godine u zatvor,i ko im je kriv što nisu ukrali nešto veće.FUJ I da slažem se s tobom,pmr30 neka ne ide u zatvor već u svoju tvornicu i neka mu jedina primanja budu takva kakva on daje radnicima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare