To je to što me zanima!

Pavić Šimetin: 'U Hrvatsku 20. prosinca stiže Pfizerovo cjepivo za djecu i onda kreće cijepljenje'

Za zemlje s malim obuhvatom cijepljene djece sigurno se neće tražiti COVID potvrde, rekla je Ivana Pavić Šimetin
Vidi originalni članak

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin kaže kako je važno da se što više ljudi cijepi upravo zbog sprječavanja mutacija virusa kao što je novi opasni soj Omicron. Hrvatska će 20. prosinca dobiti i cjepivo za djecu. Riječ je o Pfizerovom cjepivu koje je odobreno za djecu starosti od 5 do 11 godina, nekoliko dana će biti potrebno za distribuciju, a onda kreće cijepljenje.

TRAŽI SE RJEŠENJE Booster doza mogla bi postati obavezna: Bez treće doze nema Covid potvrde ni putovanja?

- Kao i za odrasle, moći će se cijepiti u ambulantama, s tim da tu budu i pedijatri, jer su u njihovoj skrbi djeca od pet i šest godina, naravno i školska medicina, ali bit će i mogućnost na punktovima, što će ovisiti o svakom Zavodu za javno zdravstvo, kako će na najbolji način organizirati u svojoj županiji - rekla je Pavić Šimetin za Novu TV.

Cjepivo za djecu u drugačijem je pakiranju od onog za odrasle i doza je tri puta manja.

- Za zemlje s malim obuhvatom cijepljene djece sigurno se neće tražiti COVID potvrde, ali ima zemalja gdje su djeca cijepljena već više od pedeset posto i takve zemlje će sigurno razmišljati o nečemu sličnom - rekla je Pavić Šimetin.

SVAKAKO MANJE PRENOSE BOLEST Krunoslav Capak objasnio koja je razlika kod širenja virusa kod cijepljenih i onih necijepljenih

Pavić Šimetin kaže kako se preboljenje nakon cjepljenja tretira kao svojevrsni booster, a uputila je i poruku prosvjednicima i poručila kako treba slušati struku.

- Više od 90 posto liječnika primilo je prvu dozu, 86 posto dvije doze, a 36 posto već je primilo i tri doze cjepiva. Ako su se oni cijepili i cijepili svoje obitelji – tako trebamo svi postupiti. Nije dobro da se čitaju netočne informacije iz zlonamjernih izvora, a znanstvene članke treba na pravi način interpretirati - rekla je Pavić Šimetin.

NAŠLI GA U JUŽNOJ AFRICI Novi soj korone nazvali Omicron

Osvrnula se i na novi soj korone Omicron koji je otkriven u Južnoafričkoj Republici.

- Znanstvena javnost je iznenađena time što je osim u Africi taj soj nađen i u Aziji, u Hong Kongu i već to je iznenađenje - rekla je Pavić Šimetin i dodala kako mutacije nastaju kada je virus jako prisutan u popluaciji.

Idi na 24sata

Komentari 488

  • M-ir-ko 27.11.2021.

    cjepi ti svoju mamu, tatu i djecu , a nasu djecu ostavi na miru.

  • Baketin 27.11.2021.

    Je li ova fakultetski obrazovana ako je seren joj se na fakultet. Bitno je da nosi dva prezimena, te su mi najdraže. Ima li ona dicu, ima đavla, da ima ne bi ona ovo izjavila šta je izjavila. 😈

  • Hrvatska R-HB 27.11.2021.

    Ovi su najaci sto kažu da neće dati svoje dijete pa neće vas ni pitati svi će dobiti cjepivo kao što su dobili i ostalih 10 ili koliko već cjepiva. Vaše je samo da slažete djetetu da će nakon žice dobiti igracku

Komentiraj...
Vidi sve komentare