To je to što me zanima!

Pavić Šimetin: 'Jednak je rizik zaraze u vrtićima i obiteljima'

Situacija je takva da se sigurno ljudima može uvažiti činjenica da imaju oprez prema situaciji. Imamo izrazito povoljne epidemiološke podatke, situacija se iz dana u dan poboljšava, smatra Pavić Šimetin
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je na nastavu došlo čak 80 posto učenika nižih razreda, epidemiološki uvjeti sve su bolji, a o tome je za RTL progovorila i zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdrastvo Ivana Pavić Šimetin. 

- Situacija je takva da se sigurno ljudima može uvažiti činjenica da imaju oprez prema situaciji. Imamo izrazito povoljne epidemiološke podatke, situacija se iz dana u dan poboljšava. Popuštaju se mjere dodatno - izjavila je te objasnila na koji se način djeca mogu pridržavati mjera. 

OSTALE PREPORUKE OSTAJU HZJZ je potvrdio: Restorani i kafići mogu raditi poslije 23 h

- Mi smo napisali u uputama da nije u ovoj dobi moguće apsolutno provoditi, niti fizičku distancu, niti osobnu higijenu. Ali i u vrtićima i školama treba paziti na to. Ako ništa drugo, tu se djecu uči i priprema za život - rekla je te dodala kako se u medicini sve svodi na rizik i šanse. 

UZ PRIDRŽAVANJE UPUTA Korona nije pokvarila planove: Sportske igre mladih idu dalje

- Apsolutne sigurnosti praktički nema u medicinskoj struci, tako je i ovdje. Rizici za zarazu u vrtićima izjednačeni su rizicima zaraze u obiteljskoj kući - izjavila je Pavić Šimetin. 

- Mi se nadamo svemu najboljem na jesen. Očekujemo dobru turističku sezonu, da svi živnemo, za jesen su najljepša očekivanja - istaknula je. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Miške 26.05.2020.

    Još jedna slatkica. Kao dr Međimurec ili Anita Nosić. Lijepa blondina.

  • Borna.2 26.05.2020.

    1. Podržavam otvaranje vrtića. 2. "Rizici za zarazu u vrtićima izjednačeni su rizicima zaraze u obiteljskoj kući" je debil*a izjava. Naravno da su šanse za bilo kakvu zarazu za nekoliko redova veličine veće u vrtiću nego u obiteljskoj kući. I to još izjavi zamjenica ravnatelja HZJZ...

  • Frelly 26.05.2020.

    Zasto je ona tako tuzna?

Komentiraj...
Vidi sve komentare