To je to što me zanima!

"Pavićev prijedlog reforme je dobar, drugi stup nije ugrožen"

Takav prijedlog ni na koji način ne ugrožava drugi stup mirovinskog sustava... u medije je plasirana teza o nacionalizaciji, odnosno o narušavanju drugog stupa, što nije točno, rekao je ministar Ćorić
Vidi originalni članak

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u ponedjeljak, uoči početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, kako je prijedlog mirovinske reforme koju je iznio ministar Pavić dobar te ni na koji način ne ugrožava drugi mirovinski stup. 

MINISTAR ĆORIĆ U STUDIJU 24SATA: Udar: Čeka nas poskupljenje plina, a skočit će i cijena struje

"To je dobra ideja za buduće umirovljenike koji za relativno kratkog boravka u drugom stupu neće unutar njega moći kreirati dovoljnu količinu sredstava unatoč prinosu mirovinskih fondova što bi jamčilo da budu u istoj situaciji kao i oni koji su mirovinu otišli ranije iz prvog mirovinskog stupa", rekao je Ćorić. 

Ocijenio je kako s tim u vezi nema ništa sporno te da oporba tom pitanju, kao i većini drugih pitanja u posljednje dvije godine, prilazi iz perspektive čistog kalkulizma.

RASTERETIMO GRAĐANE Ministar Marić najavio je veće plaće i manje poreze za 2019.

"Takav prijedlog ni na koji način ne ugrožava drugi stup mirovinskog sustava... u medije je plasirana teza o nacionalizaciji, odnosno o narušavanju drugog stupa, što nije točno", istaknuo je.

Ćorić, koji je ujedno bivši ministar rada i mirovinskog sustava, rekao je da se u nekom od četiri mirovinska fonda kapitaliziraju velika financijska sredstava, no ostaje pitanje hoće li onima kod kojih kapitalizacija bude kraća od predviđenih 40 godina mirovina biti jednaka kao onima koji su mirovinu ostvarili samo u prvom stupu.

KRITIKA PAVIĆEVA PRIJEDLOGA Mirovinski fondovi: Dajte 27 posto za sve umirovljenike

"U tom prijedlogu vidim altruizam i dobru namjeru, i ništa više", rekao je Ćorić te ocijenio dobrim prijedlog ministra Pavića kojemu je u nekim finesama potreba dorada, a kad se govori o narušavanju drugog stupa, ponovio je, to je manipulacija javnošću koja nije dovoljno upoznata s pravim stanjem stvari.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Papiga0173 03.07.2018.

    Ako si ti ćorić nismo mi ....ne puštaj nam maglu

  • Nikolicasprikolicom 03.07.2018.

    Naravno da im ne vjerujemo i da znamo sa kim imamo posla. I što napraviti? Što se je postiglo sa 2 "parkiranja" automobila na prometnicama? Ništa, kak se veli, pojeo vuk magare! Jučer čitam da su cijene nafte skočile, i baš me zanima hoće li danas i dalje biti cijena 10,20 kn... Vladajući ZNAJU da sa hrvatskim stanovništvom mogu raditi što god hoće, i da nema otpora. Stoga je moguće bilo što predložiti, pogurati, o tome mlatit praznu slamu i pametovat: teeze, konteeekst, javna raspraaava, institucijeee, bla bla bla! Kada neki zakon ili uredba ili bilo što dođe u sabor (malim slovom pišem namjerno sve "institucije"), Frankenštajn koalicija SVE progura. A ti se narode j..i! I zato mnogi odlaze... da se vratim na temu: na taj isti način će proći i ta "mirovinska reforma", ali i sve ostale "reforme" kojih će se uhvatiti do izbora. Tek će se na izborima promijeniti stanje i odnos snaga (bar se nadam), nadam se da će biračke ovčice (one koje nemaju uhljebničke interese) dignuti svoje glavice i umjesto MEEEH barem probati nešto promijeniti. PS: ja imam izbora i rezervnu "domovinu" (nije kao Mamićeva, hehe), meni može bit svejedno...većina nema...

  • 03.07.2018.

    Ugrožen je čim ste vi blizu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare